‘Memang S**l Jantan Ni’- Chef Wan Mengamuk Di Instagram!

Ayah mana yang suka melihat anak perempuannya berada dalam kesusahan lebih-lebih disebabkan oleh pihak yang tidak ‘bertanggungjawab’?

Berikutan isu pelakon, Serina Redzuawan bakal dipenjara setelah bekas suaminya menfailkan tuntuhan dia melanggar perintah mahkamah, giliran chef selebriti, Datuk Redzuawan Ismail atau lebih dikenali sebagai Chef Wan pula bersuara.

Menerusi laman Instagram miliknya, Chef Wan meluahkan rasa berang terhadap bekas menantunya, Gavin Edward O’Luanaigh atau nama Islamnya, Salahudin Ghafar.

IKLAN

“I think Tristan, daddy is jealous that Atok is also in bed hisap puting lah. Maybe he was wishing to also hisap putting with Atok too!

“I wonder if this puting and my tilam is also going to court to proof that haiya, cucu and atok in bed! Kasihan dah desperado nak attack Atok pulak personally.

“What a sick man!” luahnya.

Tambahnya lagi, hatinya sangat terluka dan kecewa dengan perbuatan bekas menantunya itu.

“I married off their parent well, always try to be the best grandfather for all my grandkids that anyone would wish for since they were born.

“To come to this hati saya sangat terluka mau pun kecewa. Memang Sial jantan ni. Madu yg saya beri selama ini tuba yg di balaskan.

“Now he thinks he can embarrass me in public by taking revenge! An evil guy as though the entire country and the whole world by now did not know who Chef Wan is?

“Are u kidding me that I need him to do that to get to his kids? Punya la kotor permainan si bangsat ini!” tulisnya lagi.

I think Tristan daddy is jealous that Atok is also in bed hisap puting lah.. May be he was wishing to also hisap putting with Atok too!?? I wonder if this puting and my tilam is also going to court to proof that haiya…cucu and atok in bed! Kasihan dah desperado nak attack Atok pulak personally. What a sick man! I married off their parent well, always try to be the best grandfather for all my grandkids that anyone would wish for since they were born. To come to this hati saya sangat terluka mau pun kecewa. Memang Sial jantan ni. Madu yg saya beri selama ini tuba yg di balaskan. Now he think he can embarrassed me in public by taking revenge! Evil guy as though the entire country and the whole world by now did not know who Chef Wan is? Are u kidding me that i need him to do that to get to his kids? Punya la kotor permainan si bangsat ini!

A post shared by chef wan (@_chefwan58) on

Dalam pada itu, Chef Wan turut berkongsi bahawa ibunya sangat risau dengan masalah yang menimpa keluarga mereka.

IKLAN

“Emak is off course worried about all this issue going on TV and called me many times for an explanation.

“I said to my mother. ‘Emak jangan risau kita ada undang-undang Syariah dan Rina must care for the kids as those husband and wife tu pun kafir dan murtad’.

“Mereka kawin pun kerana nak simpan nama Islam padahal si Gavin tu solat, sembahyang pun tak buat mau pun puasa apa tah lagi sendiri mengaku he is a free thinker!

“Tak percaya tuhan tapi boleh pulak mempermainan agama Islam by converting isterinya konon nak nampak baik dan mulia sangat la jika tidak tak dapat custody anak-anak itu.

“Such a deceiving behavior, a hypocrite and he think he can fool with our religion and ALLAH SWT Please so silap hari esok ALLAH SWT terbalik kan nasib dia di negara ini baru dia tahu.

“Mempermain kan agama Islam untuk jalan-jalan yang tak baik tu di akhirnya akan memalu kan dan menjerat kan diri dia sendiri! Dia lupa yg dia ni cari makan di negara ini.

“All eyes are now on him! He thinks he can bully me and my family by all his filthy game, excuses etc but he forgets that he is screwing around with me!” tulisnya.

Dalam pada itu, Chef Wan juga akan ‘fight’ untuk mempertahankan maruah keluarganya.

Emak is off course worried about all this issue going on TV and called me many times for explaination. I said to my mother. ” Emak jgn risau kita ada undang2 Syariah dan Rina must care for the kids as those two husband and wife tu pun kafir dan murtad. Mereka kawin pun kerana nak simpan nama Islam padahal si Gavin tu solat, sembahyang pun tak buat mau pun puasa apa tah lagi sendiri mengaku he is a free thinker! Tak percaya tuhan tapi boleh pulak mempermainan agama Islam by converting Isterinya konon nak nampak baik dan mulia sangat la jika tidak tak dapat custody anak2 itu. Such a decieving behaviour, a hipocrite and he think he can fool with our religion and Allah? Please so silap hari esok Allah terbalik kan nasib dia di negara ini baru dia tahu. Mempermain kan agama Islam untuk jalan2 yg tak baik tu di akhirnya akan memalu kan dan menjerat kan diri dia sendiri! Dia lupa yg dia ni cari makan di negara ini. All eyes are now on him! He think he can bully me and my family by all his filthy game, excuses etc but he forget that he is screwing around with Me! Jangan ingat saya nak mengaku kalah sebelum saya berjuang habis2an! Insyallah i too have my best lawyer pun. Kita tengok esok sejauh cerdik mana tupai ini akan melompat pun? Saya selalu percaya Allah akan menyembelahi kepada org yg benar dan jujur serta selalu berbuat kebaikan. Apa tah lagi perjuangan kita ini supaya cucu2 kita esok tidak di besar kan oleh kafir2 ini yg bersongkok sakan lakukannya etc.. Kita tengok sejauh mana kotor permainannya dan betapa cerdik si Tupai ini nanti i told my mother semlm. If anything segala kejadian yg berlaku hanya menyemarak kan semangat saya lagi untuk berjuang habis2an!?

A post shared by chef wan (@_chefwan58) on

“Jangan ingat saya nak mengaku kalah sebelum saya berjuang habis-habisan! InsyaALLAH I too have my best lawyer pun.

“Kita tengok esok sejauh cerdik mana tupai ini akan melompat pun? Saya selalu percaya ALLAH SWT akan menyembelahi kepada org yg benar dan jujur serta selalu berbuat kebaikan.

“Apa tah lagi perjuangan kita ini supaya cucu-cucu kita esok tidak di besar kan oleh kafir-kafir ini yang bersongkok sakan lakukannya etc.

“Kita tengok sejauh mana kotor permainannya dan betapa cerdik si Tupai ini nanti I told my mother semalam.

“If anything segala kejadian yg berlaku hanya menyemarak kan semangat saya lagi untuk berjuang habis-habisan,” tulisnya lagi.