Masih belum dipertemukan jodoh serasi, pelakon dan pengacara Sherry Alhadad memberitahu dia kini telah berserah semuanya kepada Allah SWT.

Hos rancangan Big Stage 2022 ini menambah, dia menyifatkan soal jodoh dan pertemuan ini merupakan ketentuan Yang Maha Esa.

“Ajal dan jodoh itu ketentuan Allah, jadi saya berserah sahaja sebenarnya. Saya tahu memang ramai yang tanya soalan ini. Tapi saya tak boleh jawab memang belum bertemu jodoh lagi. Jadi doa-doakan lah yang terbaik untuk saya,” katanya.

Masih Belum Temu Jodoh, Sherry Alhadad Bahagia Dapat Berbakti Pada  Keluarga – “Alhamdulillah Saya Jaga Mak…” Masih Belum Temu Jodoh, Sherry Alhadad Bahagia Dapat Berbakti Pada  Keluarga – “Alhamdulillah Saya Jaga Mak…”

Pada masa sama, bintang berusia 37 tahun ini tetap bersyukur kerana seluruh ahli keluarga serta saudara-maranya sangat bersikap terbuka dan memahami.

“Kalau saya balik kampung Alhamdulillah mak cik, nenek dan sedara mara dekat sana bila jumpa saya tak pernah cakap atau tanya bila saya nak kahwin.

“Setiap kali jumpa saya terus angkat tangan doa ‘Ya Alllah tuhanku, pertemukan lah jodoh yang baik buat anakku Sherry’ dan saya rasa waktu itu setiap kali saya balik ke kampung sebak sangat.

IKLAN

“Sebab bayangkan mereka sendiri pun faham tentang ketentuan Allah mengenai jodoh dan pertemuan. Mereka pun tak pernah paksa.

“Alhamdulillah saya bersyukur dan berterima kasih sangat pada Allah kerana saya dipertemukan dengan orang-orang yang baik seperti ini,” kongsinya lagi.

Masih Belum Temu Jodoh, Sherry Alhadad Bahagia Dapat Berbakti Pada  Keluarga – “Alhamdulillah Saya Jaga Mak…”

Dalam pada itu, Sherry percaya ketentuan ini adalah satu peluang buat dirinya untuk membalas jasa serta berbakti kepada seluruh ahli keluarganya.

IKLAN

“Saya pernah baca satu perkongsian ni, sekiranya kita masih belum dpertemukan jodoh dengan seseorang adalah waktu untuk kita berbakti kepada keluarga.

“Dan ini lah apa yang saya lakukan sekarang. Alhamdulillah, saya jaga mak saya, jaga keperluan adik-beradik dan anak-anak buah saya. Itu pun dah buat saya rasa sangat gembira dan bahagia,” luahnya lagi.

Masih Belum Temu Jodoh, Sherry Alhadad Bahagia Dapat Berbakti Pada  Keluarga – “Alhamdulillah Saya Jaga Mak…” Masih Belum Temu Jodoh, Sherry Alhadad Bahagia Dapat Berbakti Pada  Keluarga – “Alhamdulillah Saya Jaga Mak…”

IKLAN

Sherry telah berkongsi pengalamannya itu menerusi program YouTube #MHLIFESTYLE Media Hiburan, baru-baru ini.

Ikuti pelbagai lagi kisah menarik yang dikongsikan oleh Sherry menerusi pautan video ini;

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

Foto: Instagram Sherry Alhadad

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI