Semalam, Malaysia dikejutkan dengan berita penuh tragis dan menyayat hati di Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah, Keramat, Kuala Lumpur.

Perginya anak-anak syurga ini menyebabkan ramai melahirkan rasa simpati dengan kejadian ini dan menganggap ianya sebagai satu ujian tuhan kepada hambanya.

Kejadian itu telah mengorbankan 24 orang tahfiz pelajar temasuk dua orang guru selepas mereka tidak berjaya keluar dari asrama tersebut yang marak terbakar.

Pelbagai kisah daripada rentetan ini berlaku, MH Online terpangil apabila membaca satu luahan salah seorang ibu pelajar tahfiz yang terkorban di mana luahannya itu begitu menyentuh hati.

‘Mama Baru Kehilangan Abah, Kali Ini Mama Kehilangan Fahmie’

IKLAN

“Ya Allah.. mama baru kehilangan abah, kali ni mama kehilangan Fahmie dalam hidup mama,” tulis Puan Noridayu.

Ternyata luahan pendek itu cukup untuk membuatkan hati puluhan pengguna Facebook tersentuh membacanya.

Perkongsiaan seorang ibu itu telah menerima lebih daripada 34,000 likes setakat ini. Sebanyak 8,294 perkongsian di Facebook. Rata-rata memberikan kata-kata positif dan berkata semoga Noridayu tabah menghadapi ujian Allah.

IKLAN

‘Mama Baru Kehilangan Abah, Kali Ini Mama Kehilangan Fahmie’

‘Abah’ itu merujuk kepada bapanya, Bakry bin Haji Wazi yang telah meninggalkannya pada bulan lepas, Ogos. Kini anakanda, Muhammad Fahmie bin Abdullah pergi meninggalkannya.

IKLAN

Dalam pada itu, Noridayu juga berkata ‘Terima kasih fahmie temankan abah. Cucu paling rapat dengan atuk.’ dengan memuatnaik gambar Fahmie bersama datuknya.

‘Mama Baru Kehilangan Abah, Kali Ini Mama Kehilangan Fahmie’

Pastinya kehilangan dua orang yang amat disayanginya dalam masa terdekat amat dirasai. Dia juga berdoa pada hari Jumaat hari ini agar dipermudahkan urusan pengebumian anaknya bersama mangsa yang lain.

Bersama-sama kita sedekahkan Al Fatihah kepada mereka, agar yang pergi ditempatkan di kalangan orang-orang beriman.Amin.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI