Bekas penyanyi dan pelakon, Zul Handy Black berkongsi status di Instagramnya yang mengetengangkan isu mengenai golongan trangender. 

Menerusi posting yang dikongsikannya itu, Zul menasihati agar golongan terbabit segera bertaubat. 

“KEPADA PONDAN2 DAN LGBT YANG MEMANG RASA TAKNAK TAUBAT TU, MEH SINI RASA SKIT API NI…AKU NAK PANGGANG KORANG…KALAU TAK PUN, MEH SINI AKU NAK REMBAT KORANG DENGAN KAYU API NI…KORANG MEMANG TAKDE HAK APAPUN ATAS DUNIA NI SELAIN DARI HAK UNTUK BERTAUBAT.

“JANGAN MENGHARAPKAN APA2 HORMAT DARI SESIAPA LAGI KALAU KORANG MEMANG DAH KURANG AJAR SANGAT PADA AGAMA ISLAM. KORANG ADALAH GOLONGAN YANG DILAKNAT OLEH ALLAH.

IKLAN

“KORANG DENGAN KAFIR LAKNAT TU DAH LEBIH KURANG SAMA JE…PERSENDAKAN AGAMA ISLAM. KORANG MEMANG GAMPANG!!!,” tulisnya.

Malah, pemilik nama penuh Nurzul Suphia’an Sa’ban itu dilihat seperti sudah puas bersabar dengan golongan terbabit dan enggan memberi teguran secara baik.

IKLAN

“Sorry la…dah malas nak bertapis lagi dah dengan sialan2 semua yang taknak taubat tu! Korang mati je la terus kan lagi baik. Kalau Saidina Omar r.a masih ada ni, kompom korang dah kena pancung terus dah…

“Kalau rasa tak puas hati dengan statement aku, meh la ngadap depan2…senang aku bole tapakkan je muka korang tu terus…

IKLAN

“Bahasa aku?! Owhhh tu antara aku dengan Tuhan,” tulisnya sambil menatap foto api membara. 

“Malas Nak Bertapis Lagi Dengan Sialan Semua Yang Tak Nak Taubat,” – Sambil Tatap Foto Api Membara, Nasihat Zul Handy Black Memang Makan Dalam! “Malas Nak Bertapis Lagi Dengan Sialan Semua Yang Tak Nak Taubat,” – Sambil Tatap Foto Api Membara, Nasihat Zul Handy Black Memang Makan Dalam!Zul bagaimanapun telah memadam entri tersebut beberapa minit selepas dimuatnaik di Instagramnya.

Foto : Instagram Zul Handy Black