“Mak Mana Yang Nak Bagi Anak-Anak Dia Dok Dengan Mak Tiri Kalau Mak Tiri Macam Syaitan?,” – Faezah Elai Tempelak Siapa Ni?

Awal semalam, pelakon Faezah Elai ada meluahkan rasa kesal bila ada yang memberi kritikan yang diberikan kepadanya berkaitan dengan soal keikhlasan bintang itu di dalam menjaga anak-anak tirinya.

Perkongsian panjang lebar itu dikongsikan pelakon Setelah Cinta Itu Pergi menerusi Instsgram.

“Received stupid DM semlm,tp sbb hakak tk suka nk viral2 ni,hakak tulis sini supaya yg tkdak kerja tu ada bahan bacaan.. My Anak2 tiri stay dgn hakak.. mkn,pakai,sekolah aku yg buat sampai skrg dh besar dh pon.. Its been 7 years now.

“Mak depa akan amik during the weekend.. tp bukan setiap weekend,but i’m not complaining cause I understand that she has to work, she needs to pay her bills too.. so no big deal sama2 jaga.

“Hakak tk kuasa nk amik video buat best tgh jaga anak2 tiri pastu post kat media sosial,and hadap pujian.. pujian ni boleh buat org jd riak,dari mula2 rasa ikhlas lama2 rasa syok kena puji,i dont post my photos dgn anak2 tiri,sbb byk hati nk kena jaga,i’m a mother i know how it feels to see ur kids with someone else especially step mom,” katanya lagi.

IKLAN

Bagaimanapun, Faezah sejujurnya tidaklah menyalahkan netizen 100 peratus tetapi tidak mahu ada sesetengahnya yang hanya dapat dosa begitu sahaja.

“Hakak busy hantar anak school,tuitions,kerja sekolah,nk masak.. blom lagi bila kena shooting..ampa ingat aku ada masa nk keluarkan phone nk record? Hakak nk pi jamban pon tk sempat dik! I sacrifice my career for my 5 kids,klu hakak kaki sondol,hg ingat anak2 tiri nk dok lagi ngan aku ke woi!!

“Ampa ingat mak depa nk bg ke stay ngan mak tiri dari kecik klu aku ni konon nya kaki sondol? Mak mana yg nk bg anak2 dia dok ngan mak tiri klu mak tiri mcm setan?

“I’m not blaming the neziten sbb ampa mmg tk tau apa pon, ampa pandai buat dosa kering ja.

“Whatever i do for my family is because of Allah not to please anyone.. Other people’s perception of me,aint none of my business,” tulis Faezah panjang lebar.

IKLAN

View this post on Instagram

Received stupid DM semlm,tp sbb hakak tk suka nk viral2 ni,hakak tulis sini supaya yg tkdak kerja tu ada bahan bacaan.. My Anak2 tiri stay dgn hakak.. mkn,pakai,sekolah aku yg buat sampai skrg dh besar dh pon.. Its been 7 years now.. Mak depa akan amik during the weekend.. tp bukan setiap weekend,but i’m not complaining cause I understand that she has to work, she needs to pay her bills too.. so no big deal sama2 jaga.. Hakak tk kuasa nk amik video buat best tgh jaga anak2 tiri pastu post kat media sosial,and hadap pujian.. pujian ni boleh buat org jd riak,dari mula2 rasa ikhlas lama2 rasa syok kena puji,i dont post my photos dgn anak2 tiri,sbb byk hati nk kena jaga,i’m a mother i know how it feels to see ur kids with someone else especially step mom.. hakak busy hantar anak school,tuitions,kerja sekolah,nk masak.. blom lagi bila kena shooting..ampa ingat aku ada masa nk keluarkan phone nk record? Hakak nk pi jamban pon tk sempat dik! I sacrifice my career for my 5 kids,klu hakak kaki sondol,hg ingat anak2 tiri nk dok lagi ngan aku ke woi!! ampa ingat mak depa nk bg ke stay ngan mak tiri dari kecik klu aku ni konon nya kaki sondol? Mak mana yg nk bg anak2 dia dok ngan mak tiri klu mak tiri mcm setan? i’m not blaming the neziten sbb ampa mmg tk tau apa pon, ampa pandai buat dosa kering ja.. Whatever i do for my family is because of Allah not to please anyone.. Other people’s perception of me,aint none of my business.. . #kalausemuaadadlmgambaqsapaygnktlgamikgambaq #proudstepmom #lifeofstepmom #feelingblessed #alhamdulillah #mylife #lovelovelove #myfamily

A post shared by faezahelai (@faezahelai) on

Terdahulu, Faezah mendirikan rumah tangga dengan pengarah, Heykal Hanafiah pada September 2011 dan kini menjaga anak tirinya, Luqman Hakim, Sarah dan Luq Adam.

Sementara hasil perkahwinan dengan Heykal, pasangan tersebut dikurniakan dua cahaya mata, iaitu Dealova Heyrinna dan Aurora Heyrinn.

Foto: Instagram Faezah Elai