Luah Perasaan Di Twitter, Fathia Ada Masalah Ke?

Semalam MH ada ternampak beberapa tweet artis wanita popular, Fathia Latiff yang dilihat seperti mempunyai maksud tersirat disebalik setiap kata-kata yang diluahkannya.

Namun disebalik itu, MH sendiri tertanya-tanya apa yang terjadi? Mengapa Fathia post tweet seperti itu.

Dalam masa yang sama, MH juga ada terbaca dalam satu portal hiburan Astro Gempak, ruangan Miss K mereka ada bercerita tentang Fathia mempunyai masalah disiplin dengan sebuah produksi.

Menurut sumber, salah seorang krew produksi tidak berpuas hati dan tidak dapat menahan perasaan marah atas sikap tidak bertanggung jawab pelakon tersebut.

IKLAN

Produksi tersebut merupakan krew produksi untuk program Sepahtu Reunion Live yang disiarkan pada setiap hari Jumaat jam 10.00 malam.

Pada episod yang lepas, sepatutnya artis jemputan di rancangan itu adalah Fathia namun mereka terpaksa menukar rancangan kerana Fathia dia katakan langsung tidak muncul dilokasi pengambaran.

“Kawan-kawan aku telefon banyak kali, bagai nak rak, macam nak pecah telefon tu. Hadoo dia angkat! Akhirnya dia dapat dihubungi tetapi jawapan standard yang kami dapat, on the way, on the way, on the way.

 

“Semua orang dah menggelupur, kalau dia tak datang, nak ganti dengan siapa? Lepas tu datang lambat ni pun satu hal jugak, macam mana nak buat rehearsal dengan ahli Sepahtu yang lain?

 

“Sepatutnya, Fathia muncul awal, sekurang-kurangnya sebelum pukul 6 petang sebab dia ada sesi FB Live. Dah siap hebahkan kot di Instagram Zon Lawak, tapi batang hidung pun tak nampak! Sesi FB Live batal, rehearsal pun tak ada!

 

“Memanglah program ini program lawak tapi semua benda pun ada latihan kan. Nanti kalau tak faham cerita, nampak janggal pula atas pentas tu nanti.

 

“Rupa-rupanya on the way tu berlangsung lama sangat. Selepas jam 8.00 malam baru dia muncul. Padahal pukul 10 malam nak live dah ni! Macam mana nak rehearsal? Make up? Tukar baju?

 

“Dari pukul 3 menuju pukul 8, kalau memandu dari Kuala Lumpur, dah sampai Kuala Perlis gamaknya tu! Apa yang kami kesalkan, dia muncul dalam keadaan kurang terurus dan tidak bermaya.. Macam mana nak live tu?,” kata krew tersebut kepada Miss K, Astro Gempak.

Tambah krew tersebut lagi, akhirnya pihak produksi terpaksa muncul dengan plan B, di mana meminta pelakon wanita, Siti Elizad untuk menggantikan tempat Fathia dan dia bersetuju walaupun dipanggil pada saat-saat akhir.

Pujian juga diberikan oleh produksi kepada Siti Elizad yang sedia membantu untuk menjadi penyelamat di saat genting.

Tetapi bila difikirkan semula mungkin ada beberapa tweet Fathia yang ada kena mengena dengab situasi ini.

Namun sejauh mana kebetulannya tidaklah kami tahu. Tuan punya badan pasti lebih tahu bukan?

IKLAN

Apapun sebagai seorang selebriti perkara yang paling penting perlu ada pada mereka adalah disiplin dan selalu punctual pada setiap call time yang telah diberikan.

Tetapi seingat kami ini bukanlah kali pertama dengar isu seperti ini. Ada juga beberapa kali. Tetapi kami percaya Fathia pasti ada jawapan dan alasannya yang tersendiri bukan? Jadi sama-sama kita nantikan jawapan dari Fathia jika dia benar-benar terbuka untuk berkongsi pada semua.

Sumber: Twitter Fathia & Astro Gempak