Armada Band bakal mengadakan konsert eksklusifnya, Armada First Encounter pada 29 Oktober depan di Zepp KL, Kuala Lumpur.

Projek khas ini dibawakan oleh Hitch Marketing Group dengan kerjasama SK One Ventures Sdn Bhd.

Penganjur konsert berkenaan, Kamalzaini dari SK One Ventures berkata, kehadiran Armada Band di negara ini sekaligus akan mengubat kerinduan peminat mereka.

“Armada Band ialah salah satu band Indonesia yang cukup popular dan ini adalah kali pertama mereka bakal beraksi di Kuala Lumpur selepas konsert sebelum ini terpaksa dibatalkan kerana memberi laluan kepada Pilihan Raya Umum 2018.

“Mereka akan mempersembahkan lagu-lagu popular mereka antaranya Asal Kau Bahagia, Harusnya Aku, Penantian dan banyak lagi pada malam penuh bermakna itu.

“Selain itu, lagu-lagu mereka juga turut mencipta fenomena tersendiri di plarform media sosial seperti TikTok dan Instagram.

IKLAN

“Justeru, pihak kami memilih untuk menjayakan konsert ini di Kuala Lumpur sekaligus mengubat kerinduan peminat dan penggemar mereka di Malaysia,” katanya.

Konsert Pernah Dibatalkan Susulan Pilihan Raya 2018, Armada Band Kini Kembali & Janji Persembahan Terbaik Di KL Konsert Pernah Dibatalkan Susulan Pilihan Raya 2018, Armada Band Kini Kembali & Janji Persembahan Terbaik Di KL Konsert Pernah Dibatalkan Susulan Pilihan Raya 2018, Armada Band Kini Kembali & Janji Persembahan Terbaik Di KL

Sementara itu, vokalis Armada Band, Rizal teruja dan tidak sabar untuk beraksi sekaligus menjanjikan persembahan terbaik.

IKLAN

“Ini bukanlah kali pertama kami hadir ke Malaysia. Namun, kehadiran kami sebelum ini adalah lebih kepada menjayakan rangka promosi untuk lagu dan album. Kali terakhir kami ke Malaysia adalah pada 2018.

“Untuk konsert pertama kami di Malaysia ini, tentunya kami rasa teruja. Pada masa sama, ada juga rasa gemuruh memandangkan, sekarang adalah musim kebanjiran konsert di Malaysia, yang mana sedikit sebanyak memberi tekanan buat kami untuk membuat persembahan.

“Jadi, konsert ini harus berbeza dan memberi impak kepada penonton yang hadir,” katanya yang bakal mempersembahkan 15 lagu di samping membawa kejutan istimewa buat peminat.

IKLAN

“Kami akan tampilkan penyanyi jemputan yang akan turut sama menyertai kami kami membuat persembahan. Namun, itu biarlah kami simpan dahulu sebagai kejutan dan akan diumumkan kelak,” katanya lagi.

Peminat boleh medapatkan tiket secara dalam talian di ticket2u.com.my bermula RM249 (early bird). Lain-lain harga mengikut zon boleh dirujuk menerusi laman yang tertera. 

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI