Doktor popular, Dr Say Shazril mengabadikan momen indah bersama anak menerusi laman Instagram miliknya. Jelasnya, walaupun hampir tiga bulan duduk di rumah tanpa sebarang aktiviti namun dia bahagia dapat melihat anak, Aezriel (Ace) membesar di depan mata.

Malah setiap detik berharga daripada si kecil mula bertatih dan mula bermanja merupakan

satu rahmat yang tidak ternilai.

Jelasnya, kadang kala ibu bapa terlalu mengejar kerjaya dan masa hadapan sehingga lupa menghargai anak dan keluarga di depan mata.

IKLAN

“Topic : Such A Beautiful Life

“Hari ni hari ke 83 PKP. Almost 3 bulan. Kalau tanya sy apa yg sy achieve sepanjang PKP ni on a self progress basis, terus-terang sy cakap nothing. Sy xpnah buat homeworkout sepanjang PKP, tak pernah masak fancy sepanjang PKP not even Dalgona coffee, takde juga belajar skill baru.

IKLAN

“Tapi sy sangat happy. Happy melihat perkembangan pesat anak sy sepanjang PKP ni dari jalan bertatih sehingga hampir nak terbang, dari taknak daddy sehinggakan daddy turun tangge terus sengih lebar mintak dukung, dari muka kelat + ketat sehingga gelak tidak tersekat. Pepatah omputih ade cakap “Count Your Blessing”. Sometimes kita terlalu mengejar masa hadapan sehinggakan kita terlupa apa yg ada di sekeliling kita pada masa kini. Hargailah sebaik mungkin apa yg berlaku di sekeliling kita ye peeps?” kongsinya panjang lebar.

IKLAN
View this post on Instagram

Topic : Such A Beautiful Life Hari ni hari ke 83 PKP. Almost 3 bulan. Kalau tanya sy apa yg sy achieve sepanjang PKP ni on a self progress basis, terus-terang sy cakap nothing. Sy xpnah buat homeworkout sepanjang PKP, tak pernah masak fancy sepanjang PKP not even Dalgona coffee, takde juga belajar skill baru. Tapi sy sangat happy. Happy melihat perkembangan pesat anak sy sepanjang PKP ni dari jalan bertatih sehingga hampir nak terbang, dari taknak daddy sehinggakan daddy turun tangge terus sengih lebar mintak dukung, dari muka kelat + ketat sehingga gelak tidak tersekat. Pepatah omputih ade cakap “Count Your Blessing”. Sometimes kita terlalu mengejar masa hadapan sehinggakan kita terlupa apa yg ada di sekeliling kita pada masa kini. Hargailah sebaik mungkin apa yg berlaku di sekeliling kita ye peeps?

A post shared by Dr Shazril Shaharuddin (@say_shazril) on

Dr. Say dan isterinya, Dr. Azura berkahwin pada 30 Mac 2014 dan mereka menimang cahaya mata pertama pada 5 Mei lalu.

Foto : Instagram Dr Say

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI