“Kisah Cinta Mereka Sampai Akhir Hayat,” – Ernie Zakri Buka Kisah Cinta Nenek. Syamel Turut Beri Respon

Menzahirkan kerinduan dengan bait-bait kata puitis di laman Instagramnya, Ernie Zakri menjelaskan, dia jarang membuka kisah datuk dan nenek yang sering memberikan kekuatan kepada diri.

“Rindu hati ini tiada siapa tahu, tiada siapa pernah bertanya, mungkin aku kurang untuk berkongsi rasa sedihku, aku menyimpan rasa walaupun hati rindu.

“Aku jarang bercerita tentang mereka, mereka ini yang memberiku kekuatan, mereka ini yang lafaznya sentiasa mendoakan ku, mereka ini yang namaku nombor satu dalam apa saja perkara,” kongsinya.

Jelasnya lagi, dia turut kagum apabila cinta pasangan ini terus bersemi hingga ke akhir hayat.

“Aku jarang menyebut nama mereka, kerana aku tahu airmata aku akan jatuh bila bila masa sahaja. Namun yang pasti, aku kagum dan bangga. Kagum dengan kisah cinta mereka. Kisah cinta mereka sampai akhir hayat.

IKLAN

“Dan disebabkan itulah, aku disini. Mungkin Allah swt mengizinkan, supaya aku dapat bercerita Walaupun Aku tak tahu menulis untuk memberi rasa.

Ini untuk mereka. Cinta mereka.

#GUNDAH,” tulisnya.

View this post on Instagram

Rindu hati ini tiada siapa tahu, tiada siapa pernah bertanya, mungkin aku kurang untuk berkongsi rasa sedihku, aku menyimpan rasa walaupun hati rindu. Aku jarang bercerita tentang mereka, mereka ini yang memberiku kekuatan, mereka ini yang lafaznya sentiasa mendoakan ku, mereka ini yang namaku nombor satu dalam apa saja perkara. Aku jarang menyebut nama mereka, kerana aku tahu airmata aku akan jatuh bila bila masa sahaja. Namun yang pasti, aku kagum dan bangga. Kagum dengan kisah cinta mereka. Kisah cinta mereka sampai akhir hayat. Dan disebabkan itulah, aku disini. Mungkin Allah swt mengizinkan, supaya aku dapat bercerita Walaupun Aku tak tahu menulis untuk memberi rasa. Ini untuk mereka. Cinta mereka. ❤️ #GUNDAH

A post shared by @ erniezakri on

IKLAN

Menerusi ruang komen, pasangan duet Syamel turut memberikan reaksi.


Al-Fatihah buat kedua datuk dan nenek Ernie yang telah meninggal dunia.

Foto : Instagram Ernie Zakri