Pelakon, Shukri Yahaya mengakui berasa sedikit ralat kerana tidak berkesempatan untuk mengadakan majlis aqiqah buat anak lelakinya, Maleeq Miqayl memandangkan negara ketika ini masih lagi di dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 2.0.

Menurut Shukri, dia sebenarnya berhajat untuk mengadakan majlis buat anak keduanya itu sama seperti anak sulungnya tatapi niatnya itu harus ditangguhkah terlebih dahulu.

“Kesian Maleeq Miqayl Lahir Pada Zaman Pendemik,” – Negara Masih Lagi PKP, Shukri Yahaya Buat Majlis Aqiqah Anak Lelaki Di Mekah

“Kesian @maleeqmiqayl lahir pada zaman pendemik ni sebab Shuk tak boleh nak buatkan dia aqiqah macam kakak dia. Ada kenduri semua tulah,” tulisnya.

Kisah tersebut dikongsikan oleh pelakon drama, 7 Hari Mencintaimu 2 itu menerusi ruangan Instagram stories miliknya.

IKLAN

Enggan menunggu terlalu lama, Syukri bagaimanapun mendedahkan dia telah mewakilkan pihak daripada Aqiqah Centre bagi menjalankan majlis aqiqah buat anak lelakinya itu di Mekah.

Malah, bapa kepada dua orang anak itu turut berasa lega kerana segala urusan sewaktu majlis tersebut telah diberjalan dengan lancar.

“Kesian Maleeq Miqayl Lahir Pada Zaman Pendemik,” – Negara Masih Lagi PKP, Shukri Yahaya Buat Majlis Aqiqah Anak Lelaki Di Mekah

IKLAN

“Tapi dua hari lepas Shuk berhubung dengan @aqiqahcentredotcom untuk dia buatkan aqiqah Maleeq di Mekah.

“Hari ni mereka bagi bukti yang mereka dah tunaikan tanggungjawab tu. Ya Allah cepatnya dan kosnya untuk seekor kambing sangatlah berpatutan. Terima kasih @aqiqahcentredotcom.

IKLAN

“Sayang @tyaadnan, selamat dah dua ekoq kambiang untuk anak bujang kita. Alhamdulilah,” tulisnya lagi.

Terdahulu, Syukri dan isterinya, Tya Adnan telah pun mendirikan rumah tangga pada tanggal 20 November 2015.

Hasil perkongsian hidup, pasangan ini telah pun dikurniakan dua orang cahaya mata iaitu Aaira Ameena dan Maleeq Miqayl yang baru sahaja lahir pada Julai tahun lalu.

Sumber: Instagram Shukri Yahaya

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI