Penyanyi terkenal, Black Hanifah kecewa dengan sikap segelintir pihak yang mempersoalkan kemampuannya untuk memiliki aset-aset bernilai tinggi.

Menurut Black atau nama sebenarnya, Hanifah Muhammad Hanafiah, segala kejayaan yang telah dikecapinya saat ini adalah hasil usaha keras yang berterusan tanpa mengenal erti penat lelah.

“Kenapa Sakit Hati Dengan Anak Melayu? Saya Kerja Siang Malam,”- Didakwa Beli Kapal Mewah Hasil ‘Cuci’, Ini Respon Black Hanifah

Katanya lagi, kejayaan anak tempatan tidak sepatutnya dipertikaikan sebaliknya harus didukung untuk menjadi inspirasi buat masyarakat lain di luar sana.

“Assalamualaikum! Seperti yang anda lihat di video yang saya kongsikan sebentar tadi yang dikirimkan oleh kawan saya, saya sendiri tak faham apa yang mereka ini sakit dan iri hati sangat dengan kejayaan anak Melayu sendiri?

“Saya bekerja siang dan malam untuk apa yang patut saya dapat hari ini. Tiba-tiba pula saya dapat fitnah seperti yang dinyatakan di video tersebut

IKLAN

“Saya pun tak tahu nak cakap bagaimana. Cukuplah saya bekerja keras untuk semua yang saya dapat pada hari ini,” tulisnya.

Penjelasan tersebut dikongsikan sendiri oleh penyanyi lagu Sofea Jane itu menerusi sebuah hantaran di ruangan di Instagram Stories.

“Kenapa Sakit Hati Dengan Anak Melayu? Saya Kerja Siang Malam,”- Didakwa Beli Kapal Mewah Hasil ‘Cuci’, Ini Respon Black Hanifah

IKLAN

Terdahulu, Black ada memuat naik sebuah video yang mengaitkan dirinya sebagai seorang pemilik kapal mewah serba canggih di Pulau Langkawi, Kedah.

Malah, video tersebut turut mempersoalkan kemampuan Black untuk memiliki aset mewah berkenaan dan ada juga yang mendakwa penyanyi tersebut telah terlibat dalam sindiket penggubahan wang haram.

“Kenapa Sakit Hati Dengan Anak Melayu? Saya Kerja Siang Malam,”- Didakwa Beli Kapal Mewah Hasil ‘Cuci’, Ini Respon Black Hanifah “Kenapa Sakit Hati Dengan Anak Melayu? Saya Kerja Siang Malam,”- Didakwa Beli Kapal Mewah Hasil ‘Cuci’, Ini Respon Black Hanifah

IKLAN

Sebelum ini, Black memaklumkan dirinya telah siap membina sebuah villa di Pulau Langkawi yang diberi nama, Rindu D’Villa Langkawi untuk disewakan buat para pelancong.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

Sumber & Kredit Foto: Instagram Black Hanifah

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI