“Kena Kerja Ketika Sakit Tu Seksa…,” – Keracunan Makanan Berpanjangan, Ruhainies Dikejarkan Ke Hospital

Pelakon, Ruhainies telah dikejarkan ke hospital setelah mengalami masalah sakit perut dan muntah akibat keracunan makan, beberapa hari lalu.

Menurut Ruhainies, insiden tersebut berlaku ketika dia sedang menjalani satu sesi penggambaran.

Meski tahap kesihatan dirinya kurang baik, Ruhainies bagaimanapun tetap meneruskan komitmen kerja selepas itu.

“Only God knows how i felt at this moment.. was down with food poisoning last few days, thats why i was a bit quiet lately. Today je rasa betul2 recover from vomiting and stomach/chest cramps.

“Can’t remember when was the last time i kena food poisoning teruk mcm ni. kena kerja while you sakit tu seksa okay.

IKLAN

“Orang macam kami ni MC takde value tau. No matter what happens, kena kerja jugak supaya tak menyusahkan orang lain.

“Thank you to my drama production yang sangat understanding, dorg bagi i calltime lewat for the next day untuk shooting,” tulisnya.

Kini, pelakon drama bersiri Cukup Derita Itu bersyukur kerana tahap kesihatan dirinya semakin bertambah baik dan sihat.

Ruhainies turut menasihati ramai untuk terus sentiasa menjaga kesihatan diri.

“Alhamdulillah, now im getting muchhhhh better. Pesanan Anis, jaga diri, jaga kesihatan okay. No matter how hard you work, how much you gain, kesihatan tu nombor satu. So that you can earn more, and give more.

IKLAN

“Note : my makeup / hair done from my photoshoot actually photoshoot separuh jalan terus rush to hospital. Photoshoot untuk apa, stay tuneeeee. Walaupun muka sakit, tapi i perform ok!,” tulisnya lagi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @ruhainies7

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

Foto: Instagram Ruhainies