Usahawan kosmetik sensasi, Nur Sajat, akui terpanggil untuk bersama-sama meningkatkan martabat ratu Malaysia selepas kebangkitan para peserta ratu cantik negara jiran seperti Filipina, Indonesa, Thailand dan terbaru Vietnam.

Malah sebagai salah seorang penaja Miss Grand Malaysia tahun ini, dia sebolehnya mahu memberi inspirasi buat organisasi sedemikian untuk lebih bersemangat dan peka terhadap apa yang berlaku di sekeliling.

“Bagi saya kebanyakan wanita di Malaysia ni cantik. Jadi mengapa tidak untuk saya bersama rangkaian produk saya ke hadapan untuk membantu organisasi ratu seperti Miss Grand Malaysia agar lebih kuat dan mencari wakil negara yang punya persona dan kualiti.

“Kebanyakan Wanita Di Malaysia Ni Cantik”, – Taja Ratu Cantik, Sajat Mengaku Idolakan Erra Fazira

“Misalnya tahun lalu, saya berpeluang ke untuk menyaksikan pertandingan Miss Universe dan saya rasa peluang buat ratu negara agak kurang, dunia seakan tak nampak meski wakil kita pun punya kualiti.

IKLAN

“Mereka bukan tak cantik atau lawa. Malah kita pun ada identiti sendiri dengan kebudayaan tersendiri. Jadi mengapa tidak saya untuk turut sama dan cuba naikkan balik wakil ratu kita di mata dunia,” kongsinya kepada MH.

Ditanya mengenai sejauh mata kecintaannya terhadap pertandingan ratu, penyanyi Makhluk Penggoda ini mengakui mengikuti perkembangan ratu cantik negara sejak penyertaan Erra Fazira.

“Saya sebenarnya suka aliran ratu cantik sejak zaman Erra Fazira lagi. Bagi saya wanita di Malaysia memang cantik. Jadi inilah masanya untuk kita bangkit dan sejak tidak tahun saya ikutinya, negara jiran lain sudah pun ke depan.

IKLAN

“Kebanyakan Wanita Di Malaysia Ni Cantik”, – Taja Ratu Cantik, Sajat Mengaku Idolakan Erra Fazira

“Mengapa tidak negara kita pula? Saya rasa inilah masanya. Cuma untuk menjadi ratu apa yang penting ialah mereka perlulah mempunyai hati yang baik selain berfikiran terbuka,” jelasnya yang turut menekankan produk bengkung yang dikeluarkannya.

“Kiranya itulah killer product kami buat masa ini dan ia turut sinonim dengan kecantikan. Jadi penajaan tersebut boleh juga dikatakan sebagai suatu bentuk penjenamaan yang baik,” jelasnya lagi.

IKLAN

Terdahulu, Sajat ditemui pada media party Miss Grand Malaysia 2019 di Saro Lounge, Kuala Lumpur.

Kemuncak malam Miss Grand Malaysia 2019 akan berlangsung di Miri, Sarawak, pada 28 April depan.

Foto: Instagram Sajat/Erra Fazira

https://www.youtube.com/watch?v=XUjbpq6bjsY

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI