Meskipun sudah lebih dua dekad menempa nama di dalam industri seni tempatan, kumpulan nasyid, Rabbani masih lagi sibuk memenuhi pelbagai jemputan persembahan walaupun di luar bulan Ramadan.

Menurut salah seorang ahlinya, Azadan Abdul Aziz, mereka kini sudah tidak lagi memikirkan soal populariti sebaliknya hanya mahu menyampaikan dakwah dalam persembahan mereka.

“Kami Tak Kejar Glamor Atau Followers,” – Rezeki Masih Ada Jemputan, Rabbani Laris Bukan Hanya Di Bulan Ramadan

“Kami Tak Kejar Glamor Atau Followers,” – Rezeki Masih Ada Jemputan, Rabbani Laris Bukan Hanya Di Bulan Ramadan“Kami berpegang pada satu ayat ini. Nabi pernah berpesan, kita ini khalifah di muka bumi ini. Sebenar mana pun pentas yang kami pernah buat persembahan, kami menganggap penampilan kami itu sebagai suri teladan buat diri sendiri, keluarga, peminat dan masyarakat.

“Kami akan berusaha menyampaikan dakwah walaupun satu ayat seperti mana yang dikehendakki oleh Nabi Muhammad SAW.

“Setiap hari kami bangun, kami fikirkan apa yang kami boleh buat untuk orang ramai. Kami tak fikir dah soal popular, glamour atau ramaikan followers.

IKLAN

“Perkara-perkara tersebut akan datang sendirinya bila kita letakkan diri sebagai khalifah di muka bumi ini,” katanya.

Rabbani berkata sedemikian ketika ditemui pada majlis sidang media Program Perkampungan Madani Ramadan Dihayati yang berlangsung di Semenyih Eco Venture Resort & Recreation, Semenyih, Selangor baru-baru ini.

“Kami Tak Kejar Glamor Atau Followers,” – Rezeki Masih Ada Jemputan, Rabbani Laris Bukan Hanya Di Bulan Ramadan “Kami Tak Kejar Glamor Atau Followers,” – Rezeki Masih Ada Jemputan, Rabbani Laris Bukan Hanya Di Bulan Ramadan

Bagaimanapun, Azadan tetap bersyukur kerana Rabbani dikurniakan keluarga yang sangat memahami meskipun kurang masa bersama keluarga ketika di bulan Ramadan.

IKLAN

“Alhamdulillah, keluarga memang dah terbiasa dengan aktiviti kami seawal pembabitan kami di dalam industri ini. Kami dah biasa berjauhan di bulan Ramadan.

“Bagaimanapun, mana-mana tempat yang kami datang untuk majlis berbuka, kami akan minta sekurang-kurangnya satu hari pada penganjur untuk bawa kelurga berbuka bersama,” ujarnya lagi.

Dalam pada itu, Rabbani akui berbesar hati apabila dijemput untuk berkolaborasi bersama Semenyih Eco Venture Resort & Recreation untuk program Perkampungan Madani Ramadan Dihayati.

IKLAN

Ia menyediakan lebih 200 menu masakan traditional Malaysia, Asia dan Timur Tengah terdiri dari satu pasukan pakar masakan berpengalaman.

Selain majlis buka puasa dan persembahan, Rabbani bakal sama-sama memeriahkan sambutan Ramadan dengan pelbagai aktiviti pengisian seperti kelas pengajian kitab, tadarus, tarawih dan qiamulail.

Terdapat beberapa pakej menarik yang diperkenalkan seperti Pakej Madrasah Ramadan, Pakej Lailatulqadar dan Pakej Berbuka Puasa.

Pelanggan bertuah juga berpeluang memenangi hadiah cabutan bertuah berupa tiga pakej Umrah selain hadiah harian iaitu percutian 2 Hari 1 Malam di Semenyih Eco Venture Resort & Recreation.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI