Tahniah diucapkan buat aktres berbaka, Haliza Misbun  yang sudah selamat bergelar isteri kepada duda anak satu yang juga lelaki warga British, Matthew John Rodgers.

Majlis berlangsung di Masjid Ar Rahah, Kerinchi kira kira jam 5.25 petang.

Momen indah membabitkan pasangan yang masing-masing berumur 48 tahun itu berlangsung dengan mematuhi prosedur operasi standard (SOP) dihadiri hanya 50 orang saja tetamu.

Pada majlis ringkas dan intim itu, Haliza menerima mas kahwin RM80 dari lelaki yang juga bertugas sebagai perunding teknologi maklumat di sebuah syarikat antarabangsa itu selain wang hantaran berupa sebuah rumah sebagai simbolik membina keluarga baru.

Pada masa sama, bintang yang sinonim menerusi drama Cinderella itu turut menyerahkan lima dulang hantaran berbalas tiga daripada pihak pengantin lelaki.

Pasangan ini dinikahkan Penolong Pendaftar Nikah Cerai Masjid Ar Rahah, Kampung Kerinchi, Ustaz Mohd Lazim Khairudin dan berwalikan adik lelaki, Othman Misbun.

IKLAN

“Ini perkahwinan pertama saya. Alhamdulilah. Selama ini saya tahu ada yang sangsi dan berteki dengan status diri saya. Termasuk ada yang menyangka saya sudah berkahwin.

“Tapi hari ini saya bersyukur segala yang dinantikan saya sudah hampir sempurna. Kehadirannya melengkapi kehidupan ini. Insya-Allah,” katanya.

“Kami Kenal Menerusi Kawan,” – Haliza Misbun Sah Bergelar Isteri Warga British, Terima Sebuah Rumah Simbolik Bina Keluarga

IKLAN

Menurut Haliza, hubungannya dengan suami terjalin sejak hampir empat tahun lalu.

“Dia sudah menetap di Malaysia sejak sembilan tahun lalu. Kami kenal menerusi kawan. Pertemuan di sebuah restoran di Damansara Heights ketika keluar bersama kawan yang lain memutik rasa jatuh cinta.

“Malah selepas setahun akrab, dialah lelaki pertama yang saya berani bawa berjumpa keluarga. Saya rasa yakin dengan kesungguhannya dan kami mula terbuka dalam pelbagai aspek.

IKLAN

“Pengalaman hidup masing masing mematangkan diri barangkali menjadi faktor keserasian itu mudah diperolehi,” katanya.

Haliza menambah, suaminya turut melakukan strim langsung menerusi Facebook untuk berkongsi detik indah itu bersama keluarga di England.

Pada majlis itu, Haliza mengenakan busana rekaan teman baik sendiri, Mansor Harun (Sutex) sementara adiknya, Rozana Misbun turut menjadi pengapit.

Sejurus selesai majlis akad nikah, mempelai turut diraikan di sebuah dewan di lokasi sama.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI