“Kami Buat Cincin Kahwin Balik Since Semua Dah Naik,” – Yang Lama Tak Muat, Amy Search & Isteri Sarung Yang Baru Pula

Penyanyi rock negara, Amy Search memberikan dedikasi kepada isteri tercinta, Norhasniza Hassan atau sinonim dengan gelaran Qasander bersempena dengan ulang tahun perkahwinan yang ke-16 tahun. 

Popular dengan lagu Isabella, Amy bersyukur kerana ikatan perkahwinan yang dibina bersama sangat bahagia dan gembira. 

“Alhamdulillah… Happy 16 Anniversary sayang. 16 thn dh pelayaran kita dn dh jauh rupa nya kita dh belayar. Mata mu bagaikn, mata angin mencari arah.

“Mata mu rindu yg meminta, Menyeru angin melayar kan bahtera. Kita lalui permulaan pelayaran yg penuh bergelora hnya utk kamu memahami diri aku.

IKLAN

“Kita selalu berdoakn kebahgian yg kita impikan. Sentiasa berbesar hati dgn dugaan kerna ada kebahgian di balik dugaan itu.

“Kita ke lautan dlm, kita ke puncak gunung, kita ke gurun dn kita terbang di awan, seperti bulan madu di awan biru. Semua itu bagai sebuah syair yg aku lagu. Tkasih kerna melukiskan secantik mungkin buat hari2 indah ini. I love U sayang,”tulisnya sambil disertakan beberapa keping gambar bersama.

View this post on Instagram

Alhamdulillah… Happy 16 Anniversary sayang. 16thn dh pelayaran kita dn dh Jauh rupa nya kita dh belayar. Mata mu bagaikn, mata angin mencari arah. Mata mu rindu yg meminta, Menyeru angin melayar kan bahtera. Kita lalui permulaan pelayaran yg penuh bergelora hnya utk kamu memahami diri aku. Kita selalu berdoakn kebahgian yg kita impikan. Sentiasa berbesar hati dgn dugaan kerna ada kebahgian di balik dugaan itu. Kita ke lautan dlm, kita ke puncak gunung, kita ke gurun dn kita terbang di awan, seperti bulan madu di awan biru. Semua itu bagai sebuah syair yg aku lagu. Tkasih kerna melukiskan secantik mungkin buat hari2 indah ini. I❤️U sayang.. Happy16Anniversary #amysearch #phewiiit @qasander

A post shared by Suhaimi A Rahman (@aku.amysearch) on

Sementara itu, menerusi Insta Stories Qasander, dia memaklumkan bahawa mereka membeli sebentuk cincin selepas 16 tahun perkahwinan kerana masing-masing akui fizikal badan sudah berubah.

IKLAN

Untuk rekod, pasangan ini dikurniakan tiga orang cahaya mata iaitu Alexander Zulkarnain, 15, Sania Samara, 14 dan Qaqa At-Tameemi, 10.

Bagaimanapun, pasangan ini tidak berkesempatan menimang cahaya mata keempat apabila Qasander dikhabar alami keguguran Julai tahun lalu.

Foto : IG Qasander