Pendakwah, Ebit Lew baru-baru ini ada terserempak dengan seorang aktivis dan pesara tentera, Abdul Rani Kulup Abdullah atau mesra disapa Ayahanda di sebuah R&R Pagoh, Johor.

Dalam pertemuan itu, Ebit sempat memuji sifat penyayang Ayahnda terhadap isterinya yang menyuap seulas durian ke dalam mulutnya.

“Terkesan adab dan budi bahasanya baik sangat. Tadi nampak Paduka Ayahanda Rani Kulup yang baik.

“Sedang suap menyuap bersama isterinya. Mesra betul orangnya. Baik sangat. Syukur pada Allah.

IKLAN

“Beliau bangun tegur saya. Excited jumpa. Terkejut Ayahrani kena suap. Terus ayah nak suap saya juga. Kami berpelukan. Bila dengar Allah sayang. Pun rasa sama-sama sebak. Semoga Allah terima jadi asbab hidayah,” kongsi Ebit sambil disertakan video berdurasi satu minit.

IKLAN

Menerusi video tersebut, Ebit bersyukur dipertemukan dengan Ayahanda kerana dia seorang yang mudah mesra dan penyanyang.

Dalam pada itu, Ebit sempat menyuap seulas durian kepada Ayahanda, begitu juga Ayahanda yang  turut melakukan perkara sama.

IKLAN

Sehingga kini, video tersebut telah mendapat hampir 300,000 totonan dan dihujani komen pelbagai.

“Kami Berpelukan,”- Ebit Lew Teruja Jumpa Rani Kulup, Masing-Masing Suap Seulas Durian  “Kami Berpelukan,”- Ebit Lew Teruja Jumpa Rani Kulup, Masing-Masing Suap Seulas Durian  “Kami Berpelukan,”- Ebit Lew Teruja Jumpa Rani Kulup, Masing-Masing Suap Seulas Durian 

Video : Ustaz Ebit Lew

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI