Berkongsi pengalaman lalu, kata penyanyi Nourul, kuda adalah teman paling baik.

Malah dia sanggup menghabiskan masa lima hari seminggu di kandang kuda demi belajar menunggang dan menjaga haiwan itu.

“Teman kami adalah kuda dulu. Entah pasaipa memang tertarik dengan kuda. Luangkan masa 5 hari seminggu di kandang kuda. Belajar menunggang dan juga menjaga kuda. .

“Kami suka kuda dari usia 17 tahun. Tapi atas daya tarikan yang kuat, jumpa pulak rakan yang memang suka kuda masa kami mulakan hidup baru kami sekitar tahun 2007. 

“Terima kasih @idanoreason dan @shahril_reza_ray yang mengenalkan saya pada #STC riding school. 

“Sampai la ni dok pi. La ni #zacharydepp dan #raphaeldepp pulak dok pi. 

“Mak dia rest sat.”

Menyifatkan ia adalah pengalaman terbaik dalam hidup, kata penyanyi Kerana Terluka ini, masa lalu menjadikan siapa kita sekarang.

“Pengalaman hidup yang lalu , benar menjadikan siapa kita di masa yang akan datang. Tapi lihat pada kebaikan. Bukannya tinggal di masa lalu di dalam masa yang tak dapat diulang. 

“It was one of the best moment of my life. Ada kawan baru, tempat baru. Dan pengalaman baru. Haiwan memang pengubat yang terbaik apabila berduka . Kuda terutamanya.”

Ibu kepada tiga orang anak ini juga pernah diselamatkan oleh kuda sewaktu jatuh tergolek.

“Kami pernah jatuh tergolek dock… kuda selamatkan sekali tu sebab agaknya dok baik dengan dia. Kuda tu pun dah mati dah. Kalau dia tak bantu, habih muka kami parah. 

“Dalam gamabqq ni adalah #jimmynamanya. Dia ni kuda paling handsome dan paling gagah. Kalau tunggang dia, dia macam auto pilot. Selamat sangat. 

“Kuda dan kandang kuda adalah tempat paling tenang pada saya. Terutamanya di #STC. Banyak kenangan manis!”

View this post on Instagram

#throwbackwednesday . Teman kami adalah kuda dulu. Entah pasaipa memang tertarik dengan kuda. Luangkan masa 5 hari seminggu di kandang kuda. Belajar menunggang dan juga menjaga kuda. . Kami suka kuda dari usia 17 tahun. Tapi atas daya tarikan yang kuat, jumpa pulak rakan yang memang suka kuda masa kami mulakan hidup baru kami sekitar tahun 2007. . Terima kasih @idanoreason dan @shahril_reza_ray yang mengenalkan saya pada #STC riding school. . Sampai la ni dok pi. La ni #zacharydepp dan #raphaeldepp pulak dok pi. . Mak dia rest sat. 🤪 . Pengalaman hidup yang lalu , benar menjadikan siapa kita di masa yang akan datang. Tapi lihat pada kebaikan. Bukannya tinggal di masa lalu di dalam masa yang tak dapat diulang. . It was one of the best moment of my life. Ada kawan baru, tempat baru. Dan pengalaman baru. Haiwan memang pengubat yang terbaik apabila berduka . Kuda terutamanya. . Kami pernah jatuh tergolek dock… kuda selamatkan sekali tu sebab agaknya dok baik dengan dia. Kuda tu pun dah mati dah. Kalau dia tak bantu, habih muka kami parah. . Dalam gamabqq ni adalah #jimmy namanya. Dia ni kuda paling handsome dan paling gagah. Kalau tunggang dia, dia macam auto pilot. Selamat sangat. . Kuda dan kandang kuda adalah tempat paling tenang pada saya. Terutamanya di #STC. Banyak kenangan manis! . #lessoninlife #love #nourulwahabdepp #yestowellness #divakuruselite #nourulqoutes #divakurusbynouruldepp

A post shared by N O U R U L (@nouruldepp) on

Teruja dengan perkongsian penyanyi ini, netizen turut terinspirasi untuk mendekati kuda dan belajar menunggang.

Foto – Instagram Nourul Depp

Apa Kata Anda