Tidak dinafikan, sinaran bintang Siti Nordiana sejak menjuarai program Gegar Vaganza musim kedua terutamanya kian menyerlah.

Satu demi satu tawaran hadir dan dia kini turut aktif dalam lakonan.

Terdahulu, lagu duetnya bersama Jaclyn Victor turut bertanding sebagai antara 12 lagu yang bakal bersaing di Anugerah Juara Lagu 33 (AJL33) Februari lalu.

Malah, dia dan protogenya, Zaaim muncul sebaagai juara program Mentor 7 dan terbaru, namanya dijulang sebagai Artis Top Top MeleTop Wanita di Anugerah MeleTop 2019.

Lalu, penyanyi yang sinonim menerusi lagu Terpaut Sayang Padamu ini ditanya apakah pencapaian sukses yang diraih kebelakangan ini ibaratnya meletakkan diri naik setangga di dalam liga lain dalam seni.

IKLAN

Katanya, tiada apa yang berubah. Dia masih seperti dulu.

“Alhamdulillah. Bagi saya ini rezekilah. Ia terpulang kepada peminat yang melihat. Bagi saya, sama saja. Kemenangan di AME tahun ini menjadi inspirasi buat saya berikan yang lebih baik buat peminat.

“Sebagai rasa terima kasih kepada mereka, saya perlu berikan yang terbaik. Apapun syukur dengan pencapaian ini kerana saya memang tak jangka.

IKLAN

“Iyelah, saya ni boleh dikata senior dan pengikut di media sosial pun tidaklah semeriah rakan artis baru lainnya,” katanya kepada MH.

Pada masa sama, Nana juga turut memberitahu tahun ini, genaplah 20 tahun dirinya terlibat dalam dunia seni.

IKLAN

“Dalam tempoh dua dekad, macam-macam yang saya belajar. Sama ada ia baik atau sebaliknya, ia tetap jadi pengalaman yang mematangkan diri,” jelas Nana lagi.

Sementara itu, Khai Bahar pula dinobatkan sebagai Artis Top Top MeleTop Lelaki.

Foto: Instagram Siti Nordiana/Carian Google