Berkongsi pengalaman bersama primadona Malaysia, Erra Fazira, Ebit Lew mengakui hatinya tersentuh sehingga menitiskan air mata saat mendengar luahan hati wanita jelita itu.

Sebaknya ya Allah… Tadi @errafazira menangis teresak-esak masa berbual cerita nak semakin dekat dengan Allah dan kisah mula-mula berhijab. 

“Macam-macam difikirkan masa tu. Katanya saya pohon kekuatan darinya. Saya dan semua menangis bersamanya. Dari muda tau ustaz saya niat ya Allah saya nak dekat pada Allah. Saya selalu sangat tengok dakwah ustaz di bawah jambatan pada anak muda. 

“Saya gembira jumpa ustaz sangat. Beliau sangat kuat. Allahuakbar. Kagum pada semua ibu diluar sana yang begitu kuat melalui hidup ini. Saya kata padanya semua ujian ini cuma kerana Allah sayang. 

Baik sangat orangnya,rendah diri dan suka dengar nasihat. Allahuakbar. Allah sayang padanya. Semoga bahagia sehingga syurga,” tulisnya.

IKLAN

Erra turut disoal sekiranya hari ini merupakan detik terakhir untuk hidup, apakah nasihat untuk permata hatinya, Aleesya. 

Tadi beliau bawa anaknya Engku Aleesya. Cantik sepertinya. Saya tanya padanya apa yang buatnya kuat. Katanya saat berdoa dan menangis minta pertolongannya. 

“Saya kata jika hari ini hari terakhir dalam hidup Erra. Katalah tidak ada lagi esok dalam hidup Erra apa ingin katakan atau nasihatkan Aleesya dan buat ibubapa Erra.. Kita rekodkan di rancangan ini ‘a bit with ebit’ tv alhijrah buat nasihat buat semua di luar sana. 

IKLAN

“Katanya “wahai anakkku Aleesya, jadilah anak yang jaga solat. Jadi orang baik. Dekat dengan Allah. Kerana kita semua hamba Allah. Satu hari kita akan mati. Kita akan dapat bersama dalam syurga jika kita menjadi hamba Allah yang baik. 

Masa tu Aleesya pun sebak menangis. Buat ibuayah terima kaseh kerana doa mak ayah dan saya nak jadi anak solehah..maafkan kekurangan diri anakmu ini.

“Masa bagi buku isteriku bidadari padanya. Ustaz tolong sign. Ustaz tangan kiri sangat baik dan kreatif ni. Allah sayang Era dan anak serta ibubapanya. Tahniah menjadi contoh yang baik buat masyarakat diluar sana. Wanita dan ibu yang kuat.

IKLAN

Jangan lupa tonton rancangan a bit with ebit di tv alhijrah.”

View this post on Instagram

Sebaknya ya Allah… Tadi @errafazira menangis teresak-esak masa berbual cerita nak semakin dekat dengan Allah dan kisah mula-mula berhijab. Macam-macam difikirkan masa tu. Katanya saya pohon kekuatan darinya. Saya dan semua menangis bersamanya. Dari muda tau ustaz saya niat ya Allah saya nak dekat pada Allah. Saya selalu sangat tengok dakwah ustaz di bawah jambatan pada anak muda. Saya gembira jumpa ustaz sangat. Beliau sangat kuat. Allahuakbar. Kagum pada semua ibu diluar sana yang begitu kuat melalui hidup ini. Saya kata padanya semua ujian ini cuma kerana Allah sayang. Baik sangat orangnya,rendah diri dan suka dengar nasihat. Allahuakbar. Allah sayang padanya. Semoga bahagia sehingga syurga. Tadi beliau bawa anaknya Engku Aleesya. Cantik sepertinya. Saya tanya padanya apa yang buatnya kuat. Katanya saat berdoa dan menangis minta pertolongannya. Saya kata jika hari ini hari terakhir dalam hidup Erra. Katalah tidak ada lagi esok dalam hidup Erra apa ingin katakan atau nasihatkan Aleesya dan buat ibubapa Erra.. Kita rekodkan di rancangan ini 'a bit with ebit' tv alhijrah buat nasihat buat semua di luar sana. Katanya "wahai anakkku Aleesya, jadilah anak yang jaga solat. Jadi orang baik. Dekat dengan Allah. Kerana kita semua hamba Allah. Satu hari kita akan mati. Kita akan dapat bersama dalam syurga jika kita menjadi hamba Allah yang baik. Masa tu Aleesya pun sebak menangis. Buat ibuayah terima kaseh kerana doa mak ayah dan saya nak jadi anak solehah..maafkan kekurangan diri anakmu ini. Masa bagi buku isteriku bidadari padanya. Ustaz tolong sign. Ustaz tangan kiri sangat baik dan kreatif ni. Allah sayang Era dan anak serta ibubapanya. Tahniah menjadi contoh yang baik buat masyarakat diluar sana. Wanita dan ibu yang kuat. Jangan lupa tonton rancangan a bit with ebit di tv alhijrah. Nantikan-ebitlew #abitwithebit #tvalhijrah #isterikubidadari #ebitlew #episod6

A post shared by Ebit Lew (@ebitlew) on

Semoga kita semua mendapat pengakhiran yang baik. InsyaAllah.

Foto – Instagram Ebit Lew