Bintang media sosial, Hafiz Mahamad menyedari media sosial merupakan satu platform yang pernah membuatkan dirinya dan isteri, Syafiqah Aaina ‘down’.

Sekitar akhir tahun lalu, Aaina pernah mengalami kemurungan apabila produk kecantikannya dikritik dan dihentam oleh netizen.

Bagaimanapun, Hafiz tenang menghadapi dugaan tersebut dan memberikan kekuatan kepada isterinya.

“Abang jangan sweet di Social Media je tau” Sayang takut

“Saya tahu social media bahaya & pernah ‘makan’ diri isteri saya

“December 2017, isteri & business @ainaabeautyofficial dihentam teruk. Keadaan isteri saya sahaja yg tahu, kawan kawan ada yg gelak & ada yg support

IKLAN

“Waktu tu, saya hanya pesan dekat Aina. KITA HANYA ADA ‘HOPE’. KALAU KITA TERUSKAN, KITA TAKTAU APA AKAN JADI, TAPI KALAU KITA BERHENTI, BERMAKNA KITA KALAH

“Ayat ayat manis selalu bermain dalam setiap masa ketika itu. Hakikatnya dalam hati selalu ada persoalan, “Apa perlu aku buat untuk pastikan isteri aku kembali kuat?”

“Saya tinggalkan business saya sementara, sukan bodybuilder saya hanya untuk kembalikan senyuman isteri saya. Saya berjalan bersama dia, untuk dapatkan balik hak kekuatan dalam diri isteri saya,” kongsinya.

Dalam pada itu, Hafiz percaya bahawa setiap kekecewaan pasti akan munculnya kebahagiaan.

IKLAN

“Allah maha adil, hampir 3 tahun. Macam macam dia bagi. Dalam diri AINAA & business dia, banyak cerita kebahagiaan. Kenapa? Kerana dia bermula dengan kekecewaan

“Semoga team management & All AINAA SQUAD dapat rasai pengorbanan & kebahagiaan yg cuba kami beri selama ni

“InsyaAllah saya akan ‘fight’ untuk kebahagiaan semua.

“Pesan saya, jangan kita mudah untuk bash orang. Kalau kita suka melihat orang lain susah, cuci hati tu balik. Sebab kita kena selalu ingat, takut nanti kita yg susah,” tulisnya.

IKLAN
View this post on Instagram

“Abang jangan sweet di Social Media je tau” Sayang takut Saya tahu social media bahaya & pernah “makan” diri isteri saya December 2017, isteri & business @ainaabeautyofficial dihentam teruk. Keadaan isteri saya sahaja yg tahu, kawan kawan ada yg gelak & ada yg support Waktu tu, saya hanya pesan dekat Aina. KITA HANYA ADA “HOPE”. KALAU KITA TERUSKAN, KITA TAKTAU APA AKAN JADI, TAPI KALAU KITA BERHENTI, BERMAKNA KITA KALAH Ayat ayat manis selalu bermain dalam setiap masa ketika itu. Hakikatnya dalam hati selalu ada persoalan, “Apa perlu aku buat untuk pastikan isteri aku kembali kuat?” . Saya tinggalkan business saya sementara, sukan bodybuilder saya hanya untuk kembalikan senyuman isteri saya. Saya berjalan bersama dia, untuk dapatkan balik hak kekuatan dalam diri isteri saya Allah maha adil, hampir 3 tahun. Macam macam dia bagi. Dalam diri AINAA & business dia, banyak cerita kebahagiaan. Kenapa? Kerana dia bermula dengan kekecewaan Semoga team management & All AINAA SQUAD dapat rasai pengorbanan & kebahagiaan yg cuba kami beri selama ni InsyaAllah saya akan “fight” untuk kebahagiaan semua Pesan saya, jangan kita mudah untuk bash orang. Kalau kita suka melihat orang lain susah, cuci hati tu balik. Sebab kita kena selalu ingat, takut nanti kita yg susah

A post shared by Hafiz Mahamad (@hafizmahamad) on

Sementara itu, pasangan yang telah mendirikan rumah tangga pada November 2017 itu,  kini sedang menikmati percutian di Maldives bersama anak sulung, Raisya Arissa.

Video/ Foto : Instagram Hafiz Mahamad

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI