“Jangan Main Dera Kucing Orang Suka-Suka Hati Eh,” – Janna Nick Geram! Menangis Tengok Keadaan Cedera Kucing Belaan

Pelakon Janna Nick berang apabila salah seekor kucing peliharaaanya didapati mengalami kecederaan pada bahagian badan selepas mendakwa dihalau jiran dari kawasan kejiranannya.

Janna,27, turut meminta pandangan ramai untuk membuat laporan dan kejadian tersebut terdahulu telah dimaklumkan oleh adiknya.

“Kita boleh report tak kalau jiran kita pergi… tak tahulah kalau cucuh rokok ke kat kucing aku sampai bulu tercabut macam tu. Siap ugut kata nak sembelih kucing kita. Korang rasa boleh report tak macam ni? Aku geram sangatlah,” luahnya.

Perkongsian tersebut dibuat bekas hos Melodi ini menerusi Insta Stories, pada Rabu.

Menerusi status seterusnya, Janna turut memuat naik kesan cedera yang dialami kucing berkenaan.

IKLAN

“Tak fahamlah aku macam mana boleh ada jiran macam ni. I kan jarang dekat rumah. So i rasa kucing ni selalu pergi rumah dia. Tu yang dia nak warning.

“Dulu dia pernah simbah air dekat kucing i, sampai basah. Tapi kalau basah air tu kita fahamlah. Kalau sampai tercabut bulu kucing aku tu. Dah kenapa?

“Tu tak tahu cabut ke… sebab dia merah-merah. Takut bakar ke apa ke. Kenapa jadi macam tu? Tak baiklah buat macam ni, aku marah betullah.

“Dia jerit dekat sebelah. Shushh… shushh… i sembelih kucing you. Adik akulah cerita, so aku tak tahulah kejadian dia macam mana,” katanya lagi.

Janna bagaimanapun faham sekiranya ada individu yang tidak selesa andai bintang peliharaan jiran memasuki kediaman jiran lain. Namun dia cuba yang terbaik dengan menyediakan jaring.

Dia pada masa sama turut menjelaskan, kucing berkenaan yang belum cecah setahun usianya itu sedikit agresif berbanding dua kucing belaannya yang lain.

IKLAN

“I faham orang akan marah kalau I as a neighbour, kenapa jiran punya kucing masuk dalam rumah. Saya faham je dan we tried our best untuk tak nak kucing kita pergi sana. Kita letak net (jaring) dekat pagar,” katanya.

Pelakon Cari Aku Di Syurga ini juga turut meminta bukti sekiranya kucing berkenaan di dapati membuang najis di kediaman jiran.

Atas situasi yang berlaku, Janna turut sambil menangis memaklumkan keadaan kucingnya yang kini seolah-olah ‘trauma’ dengan manusia.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini.