Pengacara dan bekas penyampai radio, Halim Othman, 56, akui dia sebelum ini lebih senang sekiranya anak tunggal, Myra Natasya, 27, beri tumpuan terhadap pelajaran terlebih dulu.

Halim berkata, sekarang anak perempuan kesayangannya itu kini sudah matang dan pada masa sama semakin rancak membina nama sebagai seorang selebriti di atas usahanya sendiri.

“Bangga Dengan Myra, Dia Melakukannya 100 Peratus Sendiri,” – Anak Tunggal Terlibat Seni, Halim Othman Ulas

“Ini adalah masanya yang tepat. Sebelum ini saya tak mahu dia terikut sekali jadi selebriti. Saya mahu dia beri tumpuan sepenuhnya pada pelajaran.

“Jadi, tak mengapalah untuk dia bercakap tentang kami sekarang. Lagipun, selama ini saya cukup berpegang dengan prinsip diri, seboleh-bolehnya saya tidak gemar kisah peribadi diceritakan kepada umum.

“Terutamanya, apabila ia juga membabitkan ‘privacy’ orang lain. Myra pula membesar dalam jagaan ibunya. Jadi, saya harus hormati ‘privacy’ ibu kepada anak saya juga,” katanya, memetik Harian Metro.

IKLAN

“Bangga Dengan Myra, Dia Melakukannya 100 Peratus Sendiri,” – Anak Tunggal Terlibat Seni, Halim Othman Ulas“Bangga Dengan Myra, Dia Melakukannya 100 Peratus Sendiri,” – Anak Tunggal Terlibat Seni, Halim Othman Ulas“Bangga Dengan Myra, Dia Melakukannya 100 Peratus Sendiri,” – Anak Tunggal Terlibat Seni, Halim Othman Ulas

Yusmyra Natasya atau Myra sebelum ini pernah menjadi pengacara Didik TV dan akan muncul dengan drama Republik Gombak di TV3. Dia juga pernah menyertai Pencarian Dewi Remaja 2019.

Sementara itu, bekas hos Roda Impian itu juga merasakan, adalah lebih baik untuk tidak mendedahkan figura anaknya itu kepada dunia seni ketika usia muda kerana mahu Myra fokus kepada pelajaran tanpa sebarang gangguan.

IKLAN

“Apapun, saya sangat bangga dengannya. Dia melakukannya 100 peratus sendiri! Saya cuma ada berikan tip juga pada dia mengenai uji bakat dan pengacaraan. Bagaimanapun, perkara utama saya ingatkan dia jaga kesihatan.

“Mungkin dalam beberapa tahun ini banyak tawaran yang datang untuk dia majukan diri. Tapi, saya ingatkan dia kena tahu yang ada masa kerja keras, ada masa ‘slow down’ termasuk belajar agar dia benar-benar boleh menikmati apa yang dilakukannya.

“Harapan saya kepada Myra, semoga dia nikmati perjalanan ini dengan merendah diri, sentiasa ingin belajar dan meningkatkan kualiti persembahan, serta tidak lupa membaca sekurang-kurangnya satu buku setiap minggu dan kurangkan gosip,” katanya.

IKLAN

“Bangga Dengan Myra, Dia Melakukannya 100 Peratus Sendiri,” – Anak Tunggal Terlibat Seni, Halim Othman Ulas

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini.

Sumber: Harian Metro

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI