“Janda, Andartu Or Mandul,” – Tolong Hormat Status Setiap Individu, Ini Pesan Farah Lee!

Bekas isteri Ally Iskandar, Farah Lee telah meluahkan rasa di Instagrammya baru-baru ini. 

Menerusi posting di media sosialnya, ibu kepada seorang anak itu ada menyatakan beberapa jenis status yang perlu dihormati masyarakat.

“Macam mana nak buat orang respect dengan status anda sekarang adalah dengan anda sendiri respect status tersebut.

“Be it janda or anak dara tua or mandul or loser or whatever other terms the ignorants gave you, be thankful for it, kerna dalamnya terdapat banyak pengajaran, yang tak semua diberi merasa oleh Tuhan. Embrace, and be you.

View this post on Instagram

. Macam mana nak buat orang respect dengan status anda sekarang adalah dengan anda sendiri respect status tersebut. . Be it janda or anak dara tua or mandul or loser or whatever other terms the ignorants gave you, be thankful for it, kerna dalamnya terdapat banyak pengajaran, yang tak semua diberi merasa oleh Tuhan. Embrace, and be you. #FLwrites . Pssst : Don't get me wrong. It's not about bawang2 well you know I memang usually #pangkang je benda2 tu and live my own life hehe.. What I meant was, some people rasa down dengan status mereka sekarang tambah dengan mulut bawang. So I was trinna tell them that, whatever they're facing right now, is the best for them and they should embrace, and learn from the journey. Because only them have the power to control themselves. Selagi diri malu dengan diri sendiri, selagi tu kita akan affected dengan mulut orang, malu nak bangkit berdiri lagi. Then they won't heal… . Adehhh.. My circle is big guys, not everything I wrote is for myself. Sometimes I write for others too. So see it big okay.? I'm all fine here ? Tapi yang suka membawang tu memang elok kita #pangkang berjemaah ?

A post shared by FARAH LEE (@farahlee_) on

IKLAN

“Pssst : Don’t get me wrong. It’s not about bawang2 well you know I memang usually #pangkang je benda2 tu and live my own life hehe.. 

“What I meant was, some people rasa down dengan status mereka sekarang tambah dengan mulut bawang. So I was trinna tell them that, whatever they’re facing right now, is the best for them and they should embrace, and learn from the journey. 

“Because only them have the power to control themselves. Selagi diri malu dengan diri sendiri, selagi tu kita akan affected dengan mulut orang, malu nak bangkit berdiri lagi. Then they won’t heal…

“Adehhh.. My circle is big guys, not everything I wrote is for myself. Sometimes I write for others too. So see it big okay.? I’m all fine here Tapi yang suka membawang tu memang elok kita #pangkang berjemaah,” tulis Farah. 

IKLAN

Meski pemilik nama penuh Nurfarahin Romli bukanlah selebriti, namun ibu tunggal ini terkenal dalam kalangan hijabi dan merupakan seorang ibu tunggal yang cekal. 

Untuk rekod, Farah dan Ally pernah mendirikan rumah tangga pada 20 Januari 2012 dan bercerai pada 17 Ogos 2016. 

Mereka turut dikurniakan seorang anak iaitu Maream Esabel,4 tahun. 

Foto : IG Farah Lee