Ramai yang memberikan reaksi sejurus pasangan selebriti, Noh Salleh dan Mizz Nina mengumumkan mereka kini sudah membawa haluan masing-masing, pada Khamis.

Malah, nama bekas penyanyi, usahawan dan aktivis kemanusiaan ini juga turut dikatakan telah trending di kebanyakkan platform media sosial.

Kami bariskan beberapa trivia menarik mengenai Mizz Nina atau nama sebenarnya Shazrina Azman.

Istiqamah Bertudung Selepas Tunai Haji & Miliki Anak Angkat Bernama Musa, Ini 10 Trivia Mengenai Mizz Nina

Dilahirkan pada 1 Julai 1980, Mizz Nina ialah anak kepada Pengerusi Emeritus/Penasihat Kehormat AMMB Holdings Bhd (AmBank Group), Tan Sri Azman Hashim.

Pada tahun 1997, Mizz Nina menganggotai kumpulan hip hop, First Borne Troopz yang kemudiannya dikenali sebagai Teh Tarik Crew (TTC). Selain Nina, TTC turut menampilkan tiga ahli lain iaitu Altimet, Dj Fuzz dan Fiquetional.

Setelah berjaya melancarkan tiga buah album, TTC kemudian dibubarkan pada 2009 selepas kesemua ahli kumpulan memutuskan untuk membawa haluan masing-masing.

Tidak terhenti di situ, Mizz Nina meneruskan kerjaya nyanyiannya secara solo dan melancarkan album pertama pada tahun 2010, berjudul What You Waiting For.

IKLAN

Dalam album tersebut, Mizz Nina berkolaborasi bersama tiga orang penyanyi antarabangsa seperti Theo Martins menerusi lagu “Let Me C U Get It”, Colby O’ Donis (What You Waiting For) dan Planet Asia (Hope).

Setelah kejayaan album tersebut, penyanyi kelahiran Kuala Lumpur ini juga terus mencipta sensasi apabila turut berkerjasama dengan penyanyi rap Amerika, Flo Rida dan menerusi lagu Takeover dan turut mengeluarkan single, Around The World menampilkan superstar Korea-Amerika, Jay Park.

Mizz Nina juga turut pernah menghasilkan jenama fesyennya sendiri, Mizz Demeanor.

Istiqamah Bertudung Selepas Tunai Haji & Miliki Anak Angkat Bernama Musa, Ini 10 Trivia Mengenai Mizz Nina Istiqamah Bertudung Selepas Tunai Haji & Miliki Anak Angkat Bernama Musa, Ini 10 Trivia Mengenai Mizz Nina

Pada 2013, perubahan Mizz Nina nyata telah mengejutkan ramai pihak setelah dia memutuskan untuk berhijab sepenuhnya selepas pulang daripada menunaikan ibadah haji di Mekah.

IKLAN

Sejak daripada itu, Mizz Nina tidak mahu lagi digelar sebagai penyanyi meski terdapat permintaan untuknya menyanyikan lagu berentak kerohanian.

Dalam pada itu, Mizz Nina turut memaklumkan dia dan bekas suami pernah sedaya upaya meminta video-video lamanya ketika menjadi penyanyi dipadam di internet.

Istiqamah Bertudung Selepas Tunai Haji & Miliki Anak Angkat Bernama Musa, Ini 10 Trivia Mengenai Mizz Nina

Sepanjang penghijrahannya itu, Mizz Nina turut aktif dalam aktiviti dakwah seperti melancarkan aplikasi Qalby Apps dan turut menyertai misi-misi kemanusiaan di bumi bergolak.

IKLAN

Terdahulu, Mizz Nina telah mendirikan rumahtangga pada 2 Julai 2011.

Istiqamah Bertudung Selepas Tunai Haji & Miliki Anak Angkat Bernama Musa, Ini 10 Trivia Mengenai Mizz Nina Istiqamah Bertudung Selepas Tunai Haji & Miliki Anak Angkat Bernama Musa, Ini 10 Trivia Mengenai Mizz Nina

Setelah 11 tahun berkahwin, pasangan ini memutuskan untuk mengambil anak angkat yang diberi nama Musa selepas usaha untuk menjalani prosedur rawatan kesuburan persenyawaan in-vitro (IVF) tidak berhasil.

Semalam, Mizz Nina dan Noh mengumumkan mereka kini telah bercerai dan bakal membawa haluan masing-masing.

Apapun, kami di MH tetap mendoakan yang terbaik buat Mizz Nina dan Noh. Kami percaya setiap yang berlaku itu pasti punyai hikmahnya yang tersendiri.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini.

Kredit Foto: Instagram Mizz Nina

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI