Pelakon Ikmal Amry mengakui dia banyak meminta pandangan serta tunjuk ajar daripada rakan pelakon, Alif Satar dalam hal berkaitan keibu bapaan.

Menurut Ikmal atau nama sebenarnya Mohd Zulikmal Amry Ghazali, 27, dia melihat Alif sebagai contoh memandangan bintang tersebut juga bergelar bapa dalam usia yang masih muda.

“Saya banyak menerima nasihat serta panduan daripada Alif Satar. Kami sekarang sama-sama terlibat di dalam filem Pulau di Langkawi dan sejak itu kami mulai rapat.

“Saya kerap bertanya apa sahaja mengenai penjagaan bayi dan persediaan untuk bergelar bapa. Dia sendiri menjadi ayah pada usia yang muda.

“Malah umurnya sekarang 31 tahun dan kini sudah mempunyai tiga cahaya mata. Saya banyak dapat ilmu seterusnya mendengar pengalamannya Alif sendiri.

IKLAN

“Kebetulan, doktor yang bakal menyambut kelahiran anak sulung kami pun sama dengan doktor yang menguruskan proses bersalin isteri Alif,” katanya.

“Isteri Dijangka Bersalin 25 Disember,” – Teruja Bakal Bergelar Bapa, Ikmal Amry Banyak Minta Ilmu Dari Alif Satar “Isteri Dijangka Bersalin 25 Disember,” – Teruja Bakal Bergelar Bapa, Ikmal Amry Banyak Minta Ilmu Dari Alif Satar

IKLAN

Ditanya mengenai perasaannya dan isteri, Najla Shamsul dalam menantikan ahli baru dalam keluarga, Ikmal menjelasan perasaan yang timbul bercampaur-baur.

“Kami sama-sama teruja tetapi pada masa sama rasa berdebar menantikan kelahiran anak pertama. Kalau nak diikutkan, Najla sudah sarat dan hanya menanti masa untuk bersalin. Doakan semoga semuanya dipermudahkan.

IKLAN

“Sebaik selesai penggambaran Pulau, saya buat keputusan untuk kembali ke ibu kota untuk menemani isteri memandangkan dia jangka bersalin pada 25 Disember nanti, Insya-Allah,” katanya

Ikmal dan isterinya mendirikan rumah tangga pada 19 Disember lalu di Kuala Pilah, Negeri Sembilan.

“Isteri Dijangka Bersalin 25 Disember,” – Teruja Bakal Bergelar Bapa, Ikmal Amry Banyak Minta Ilmu Dari Alif Satar

“Isteri Dijangka Bersalin 25 Disember,” – Teruja Bakal Bergelar Bapa, Ikmal Amry Banyak Minta Ilmu Dari Alif SatarUntuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI