Sekiranya kita punyai waktu yang terluang walaupun sekejap ketika di tempat kerja, rasanya perkara apa yang akan kita lakukan? Power nap, melayari internet dan sosial media ataupun bersembang dengan rakan-rakan sekerja?

Namun, alangkah lebih baiknya jika kita memanfaatkan waktu-waktu tersebut dengan memperbanyak amalan agama seperti berzikir ataupun membaca Al-Quran.

Sama seperti perkongsian daripada pelawak dan penyampai radio, Issey Fazlisham, dia menzahirkan rasa kagum selepas melihat rakan seperjuangannya yang juga merupakan penyampai radio Era, Nabil Ahmad yang khusyuk membaca Al-Quran ketika sedang berehat daripada on air.

“Inilah Contoh…,”- Rakam Aktiviti Di Konti, Perkongsian Issey Fazlisham Tentang Nabil Ahmad Buat Ramai Kagum

Menurut Issey atau nama sebenarnya Fazlisham Mat Hussin, seawal jam 7 pagi, Nabil memang rajin untuk mengaji di dalam konti.

@isseyfazlisham Sebab tu aku suka n minat Nabil punya perjuangan. @Nabilahmad @GEGAR @ERA ♬ original sound – JalilRazak

“Jam 7 pagi, mari tengok Nabil buat apa? Mengaji dalam konti. Sebab itulah aku suka dan minat dengan Nabil punya perjuangan,” tulisnya.

IKLAN

Video tersebut dikongsikan sendiri oleh penyampai radio bagi segmen Gegar Pagi itu menerusi laman Tik Tok miliknya.

“Inilah Contoh…,”- Rakam Aktiviti Di Konti, Perkongsian Issey Fazlisham Tentang Nabil Ahmad Buat Ramai Kagum “Inilah Contoh…,”- Rakam Aktiviti Di Konti, Perkongsian Issey Fazlisham Tentang Nabil Ahmad Buat Ramai Kagum

Katanya lagi, istiqomah Nabil di jalan agama ini akan sentiasa menjadi inspirasi buat dirinya.

Melihat di ruangan komen, rata-rata netizen turut menyatakan rasa yang sama selain turut memuji usaha Nabil mencari waktu untuk membaca Al-Quran meskipun ketika di tempat kerja.

IKLAN

“Dia tahu agihkan masa untuk dunia dan juga akhirat. Pesanan untuk diri sendiri juga.

“MasyaAllah. Alhamdulillah. Jika kita dah tanamkan rasa cinta kita pada Allah. Kita sanggup buat apa sahaja untuk Allah.

“Nabil ni buat kebaikkan tak menunjuk cuma kawan-kawan yang viralkan tu. Apapun terus istiqomah.

“Semoga penghijarahan saudara Nabil menjadi inspirasi dan motivasi kepada yang ingin menuju jalan reda Allah.

IKLAN

“Inilah contoh berjaya dunia akhirat. Cari dunia hanya dapat dunia. Cari akhirat dapat keduanya,” antara komen-komen netizen di Instagram.

“Inilah Contoh…,”- Rakam Aktiviti Di Konti, Perkongsian Issey Fazlisham Tentang Nabil Ahmad Buat Ramai Kagum

Sehingga kini video tersebut telah pun meraih hampir dua juta tontonan di aplikasi Tik Tok.

Terdahulu, Issey merupakan penyampai yang mengendalikan segmen Gegar Pagi di stesen radio Gegar bersama gandingannya Shah Gegar.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

Sumber & Kredit Foto: Instagram & Tik Tok Issey Fazlisham

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI