Pelakon dan pengacara, Mira Filzah berkongsi reaksinya sewaktu merakamkan episod terakhir program televisyen popular, Nona yang ditayangkan pada minggu lalu.

Menurut Mira, dia berasa amat bersyukur kerana segala proses rakaman tersebut telah pun berlangsung dengan jayanya meskipun ia hanya dijalankan di rumah.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MIRA FILZAH (@mfmirafilzah)

“Minggu lepas adalah episod terakhir Mira bersiaran untuk Nona 2021. Itu pun record sendiri moderator link dekat rumah, kita lah tekan camera, kita cakap action, kita cakap cut. Hehe.

“Alhamdulillah, selesai sudah episod akhir. Mira mula pengambaran episod pertama Nona pada Disember 2017, dan episod akhir pada Julai 2021,” tulisnya.

“Ingat Dapat Bertahan Setahun Dua Sahaja…,” – Meski Kontrak Tamat Awal, Mira Filzah Syukur Hampir 4 Tahun Jadi Hos Nona

Katanya lagi, selepas hampir empat tahun bersiaran bersama program berkenaan, mungkin kini sudah tiba masanya untuk dia beralih angin dan mencuba sesuatu yang baru.

“Perancangan awal Mira bersama pengurus, Mira pernah beritahu dia pada awal tahun 2021 yang lepas, mungkin tahun ini tahun terakhir Mira bersama Nona. I want to focus on something else next year.

IKLAN

“Hampir 4 tahun Mira bersama Nona, Mira rasa Mira terlalu selesa. Bukan tidak sayang atau tidak suka, cuma mahu memberi peluang pada orang lain dan membuka ruang pada diri untuk mencuba perkara baru.

“Walaupun kontrak habis lima bulan awal, Mira terima dgn hati yang terbuka. In fact, I am happy! Alhamdulillah! Allah knows what is the best for you and when it’s best for you!

“Program Nona adalah satu program majalah TV Wanita yang bertahan paling lama. Untuk episod baru hari ini, Mira ada record sendiri video kata kata akhir untuk Nona episod baru awal Ogos,” katanya.

“Ingat Dapat Bertahan Setahun Dua Sahaja…,” – Meski Kontrak Tamat Awal, Mira Filzah Syukur Hampir 4 Tahun Jadi Hos Nona

IKLAN

Luahan tersebut dikongsikan oleh pelakon filem, Sangkar itu menerusi sebuah hantaran yang dimuat naik di laman Instagram.

Mengakui skill pengacaraannya masih banyak yang boleh diperbaiki, namun, Mira tetap meluahkan rasa bangga dengan pencapaian yang telah diraihnya selama ini.

“Mira faham kita semua mempunyai pendapat yang berbeza, ada yang kurang setuju dengan penyampaian Mira namun Mira hormat pandangan anda semua. Mira akui Mira tidak lah handal dalam bidang pengacaraan, tapi Mira dapat bertahan lama di program ini! Hampir 4 tahun. To be exact 3 tahun 8 bulan! Wahhhh.

“I’m proud of myself!! And thank you to those who always encourage me to be better at it! Pada awal penglibatan, ingat dapat bertahan setahun atau dua sahaja. Rupanya lebih lama! Hehe. Alhamdulillah,” jelasnya lagi.

IKLAN

“Ingat Dapat Bertahan Setahun Dua Sahaja…,” – Meski Kontrak Tamat Awal, Mira Filzah Syukur Hampir 4 Tahun Jadi Hos Nona

Dikesempatan itu juga, Mira turut dilihat menitipkan ucapan penghargaannya buat seluruh team produksi selain turut memberikan kata-kata semangat buat pengacara baru program tersebut, Amyra Rosli.

“Anyways, I am blessed and thankful untuk setiap pengalaman Mira bersama Nona. Seronok sangat! Dah mcm satu family. Thank you kakak @lina_nekmat cayaanggg for everything. Muahh.

“Thank youuuuuuu Nona TV3. Muahh. Thank you for the tribute too! Aaaahhh baru rasa sedihhh. Jangan lupa saksikan episod pertama, hos baru cantik kita @aamyrarosli jam 2 petang ini di @tv3malaysia!,” akhirinya.

“Ingat Dapat Bertahan Setahun Dua Sahaja…,” – Meski Kontrak Tamat Awal, Mira Filzah Syukur Hampir 4 Tahun Jadi Hos Nona

Untuk makluman, Amyra telah pun memulakan pengacaraannya bersama Nona untuk episod pertama yang telah pun pada hari ini.

Sumber: Instagram Mira Filzah & Amyra Rosli