Usahawan yang juga merupakan menantu kepada penyanyi tersohor negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza, Tya Arifin akui sedikit terkilan apabila kerap kali terpaksa berjauhan dengan anak-anaknya atas urusan kerja.

Bagaimanapun, Tya menyifatkan segala usaha kerasnya bersama suami ketika ini adalah demi kesenangan anak-anaknya juga di kemuadian hari.

Katanya lagi, dia juga tidak mahu anak-anaknya itu menerima nasib yang sama sepertinya satu ketika dahulu.

“Ibu Akan Spend Time Dengan Kamu & Abang Diwaktu Yang Tepat, Bukan Setiap Masa,” – Tya Arifin “Ibu Akan Spend Time Dengan Kamu & Abang Diwaktu Yang Tepat, Bukan Setiap Masa,” – Tya Arifin

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tya Arifin (@tyaarifinnw)

“Andai kamu tahu, nak, Ibu siapa yang boleh tahan melihat anak menangis kan? Apa yang Ibu buat ni untuk kamu juga nak.

“Ibu akan spend time masa dengan kamu dan abang diwaktu yang tepat. Tapi, bukan setiap masa

“Ibu pernah susah waktu kecik dulu yang keluarga berhutang dan tak ada yang bantu. keluarga yang kita ingat boleh bantu tapi malah menjatuhkan lagi, lagilah orang lain,” tulisnya.

Luahan tersebut dikongsikan sendiri oleh ibu kepada dua orang cahaya mata itu menerusi sebuah hantaran di laman Instagram.

IKLAN

“Ibu Akan Spend Time Dengan Kamu & Abang Diwaktu Yang Tepat, Bukan Setiap Masa,” – Tya Arifin “Ibu Akan Spend Time Dengan Kamu & Abang Diwaktu Yang Tepat, Bukan Setiap Masa,” – Tya Arifin “Ibu Akan Spend Time Dengan Kamu & Abang Diwaktu Yang Tepat, Bukan Setiap Masa,” – Tya Arifin

Jelasnya lagi, dia juga kini mempunyai misi yang lebih besar iaitu untuk membantu para usahawan di luar sana mengubah hidup mereka ke arah yang lebih baik.

Malah, Tya turut berharap agar anak-anaknya itu dapat mengikut jejak langkahnya satu hari nanti.

“Ternyata sekarang, purpose ibu lagi besar nak bantu mereka pula, ramai lagi orang yang alami hal sama dan mereka adalah usahawan-usahawan Mutyara.

IKLAN

“Sebaik baik manusia, jadilah manusia yang bermanfaat”. Selagi ibu hidup, ibu nak jadi orang yang bermanfaat dan ibu harap Arif Ara jika besar boleh pegang purpose yang sama

“I love anak-anak. Usahawanku, kalian boleh, kita boleh bersama samaa,” ujarnya lagi.

Melihat di ruangan komen, rata-rata netizen menzahirkan rasa kagum selain turut mendoakan semog Tya dan keluarganya akan kekal bahagia sampai bila-bila.

“MasyaAllah hebat. Tahniah Tya & AK.

IKLAN

“Dengan semangat yang Tya ada akan membuatkan Tya tak akan berhenti untuk berjaya! Semoga Tya success selalu dan boleh memberi kebahgiaan kepada ibu bapa Tya!

“You have a beautiful soul boss tya! Semoga dipermudahkan.

“Berniaga perlukan pengorbanan, bukan senang nak jadi senang. Terima kasih Tya Selalu memberi manfaat kepada semua yang memerlukan.

“Good luck and keep inspire. Regard from Jakarta seemaangaat,” antara komen-komen netizen di Instagram.

“Ibu Akan Spend Time Dengan Kamu & Abang Diwaktu Yang Tepat, Bukan Setiap Masa,” – Tya Arifin “Ibu Akan Spend Time Dengan Kamu & Abang Diwaktu Yang Tepat, Bukan Setiap Masa,” – Tya Arifin “Ibu Akan Spend Time Dengan Kamu & Abang Diwaktu Yang Tepat, Bukan Setiap Masa,” – Tya Arifin

Sekadar informasi, Tya dan suaminya Asyraf Jiwa berkahwin pada November 2015 dan dikurniakan sepasang cahaya mata, Arif Jiwa, 5, dan Azzahra Jiwa, 3.

Sumber & Kredit Foto: Instagram Tya Arifin