“I Hate You Covid-19, Enjin Dah Sejuk,”-Gementar Buat Persembahan Di SFMM35, Jaclyn Victor Sifatkan Pendamik Ganggu Prestasi

Penyanyi, Jaclyn Victor mengakui dirinya berasa sangat berbesar hati kerana dapat digandingkan semula dengan rakan duet, Lah Ahmad ketika membuat kemunculan istimewa menyanyikan lagu Ceritera Cinta pada malam semi final Muzik-Muzik ke-35 baru-baru ini.

Menurut Jaclyn, lagu ini sudah pun berusia hampir 15 tahun malah dia dan Lah juga pernah bertanding membawakan lagu ini ketika Anugerah Juara Lagu ke-22 pada tahun 2007.

Pada ketika itu, Lah dipertanggungjawabkan untuk menggantikan penyanyi Indonesia, Rio Febrian yang merupakan gandingan asal Jaclyn bagi lagu tersebut.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JACLYN VICTOR (@jaclyn_victor)

 “Thank you so much @lah_ahmad for being my awesome partner in crime. Always amazing to share the stage with you.

IKLAN

“I believe this song was recorded and released in 2005 when I was a young chiku That’s 15 years ago Mak ai! Lah and I competed in AJL 22 back in 2007. That’s 13 years ago,” tulisnya di Instagram.

Dalam pada itu, Jaclyn turut mendedahkan dia berasa sedikit gementar pada malam tersebut kerana sudah lama tidak membuat persembahan di pentas-pentas besar.

“If anything I was more nervous singing it this time cause, well….. Banyak sebab nya. Umur dah meningkat, anak dah 2, dan seperti biasa la, jantung saya kan selalu laju bila nak naik stage.

“Macam macam lagi la but most of all, it’s because, lama tak nyanyi kot!! I hate you Covid 19!! Engin dah sejuk, nak start balik, takde siapa boleh faham betapa susahnya.

“Anyway, thank you @tv3malaysia for giving us this opportunity to sing on such a huge stage again,” kongsinya lagi.

IKLAN

Melihat di ruangan komen, rata-rata netizen memuji persembahan Jaclyn pada malam tersebut selain turut meluahkan rasa rindu untuk melihat penyanyi tersebut kembali aktif.

Sumber: Instagram Jaclyn Victor