“I Bangga Kalau Parents Datang Walau Naik Van Tin Biskut,” – Terkenang Zaman Sekolah, Reen Rahim Syukur Ada Keluarga Bahagia

Pelakon, Reen Rahim mengakui berasa amat bersyukur kerana dikurniakan keluarga yang sangat akrab meskipun dilahirkan dalam keadaan yang sederhana.

Jelas Reem, sejak dibangku sekolah lagi dia tidak pernah kisah mengenai status keluarganya itu kerana yang penting bagi dirinya adalah kebahagiaan yang dimiliki bersama mereka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Reen Rahim (@reenrahim)

“I get it from my daddy. Family I sederhana je, tapi kitaorang best. Sumpah dari sekolah I tak pernah kesah baba hantar and amik I sekolah naik moto walaupon kadang baba penat baba comot. (actually baba i hendsome je hehe)

“I bangga dia datang. Orang lain mak bapak kaya-kaya mewah-mewah kereta datang amik anak-anak. Entah memang dari kecik i bangga gila kalau parents i datang walau pon naik ven tin biskut,” tulisnya.

Dalam pada itu, Reen turut menyeru kepada para remaja di luar sana untuk tidak mudah terpedaya dengan gaya hidup diluar kemampuan diri sendiri.

IKLAN

“Adik-adik jangan ikut sangat dunia tipu-tipu ni. Ukur baju badan sendiri, jangan pretend. Don’t fake acah-acah hot acah-acah class acah-acah kaye tapi NOTHING.

“Just be yourself, jangan selfish push mak ayah untuk dapatkan apa yang kawan-kawan you all dapat, usaha sendiri,” jelasnya lagi.

Kenyataan tersebut disuarakan oleh pelakon drama, Keluarga Instafamous itu menerusi sebuah hantaran yang dimuat naik di laman Instagram.

Dalam pada itu, Reen turut memasang hajat untuk sentiasa memberikan yang terbaik buat kedua ibu bapanya itu.

“Kalau parents kita , ALLAH SWT UJI MEREKA UTK HIDUP TAHAP TU JE.
Takpe, TANAM DALAM HATI,
one day aku akan bagi ape yang aku nak tu pada diorang, biar diorang yang bangga dengan kite.

“Sikit lagi, I nak jaga diorang macam mane diorang jaga i dulu, tak payah fikir kerja duit, semua siap, hantokan beramal je. Doa kan #reenrahimhygienewash success okay,” akhirinya.

IKLAN

Melihat di ruangan komen, rata-rata netizen turut besetuju selain turut mendoakan semoga segala urusan Reen dalam membahagiakan kedua ibu bapanya akan dipermudahkan.

“Samalah, abah datang ambil nak moto je. Kalau abah tak ambil balik jalan kaki. Tapi tu semua moment kita. Zaman sekolah memang lain sikit.

“Jagalah sayanglah ayah ibu u sentara masih ada. I suka tengok family you babe. I ayah dah takde mak je ada. InsyaAllah syurga tempat you babe.

“Arwah ayah saya datang sekolah time ambil report card je. Relax je naik basikal. Hari lain anak dia pergi sekolah naik bas.

“Bila baca caption Reen tak heran la Reem seorang yang humble dan friendly kalau jumpa dia,” antara komen-komen netizen di laman Instagram.

Sumber: Instagram Reen Rahim