Pelakon Hanez Suraya mendedahkan dia masih lagi menunggu tarikh untuk menerima suntikan dos pertama vaksin.

Meski sudah mengemaskini status menerusi aplikasi MySejahtera, namun ibu kepada dua cahaya mata ini masih menantikan giliran.

Hanez berkongsikan perkara tersebut menerusi satu posting di Insta Story, pada Selasa.

“Tapi sekarang ni hakak dok refresh dok update MySejahtera segala info sampai laaaa ni tak ada pape berita date vaccine hakak ni. Hakak rasa murung dah ni,” tulisnya.

IKLAN

Hanez pada masa sama turut meminta agar mana-mana pihak yang enggan mendapatkan vaksin supaya tidak menghasut orang lain untuk berbuat perkara sama.

Bagi Hanez, tujuannya untuk menerima vaksin kerana mahu menjalani kehidupan normal sebagaimana sebelumnya.

IKLAN

“Bukanlah nak complete kan vaccine ni sebab nak travel ke apa. Sebab nak jalani kehidupan macam biasa balik. Nak keluar cari rezeki, nak buat aktiviti nak semua bendalah macam biasa.

“Lagi-lagi kita lama tak jumpa keluarga. Bila semua dah kembali pulih, baru lah fikir masa tu nak terbang ke nak mendayung ke mana-mana lah pergi.

IKLAN

“Yang mana tak nak ambil vaccine tu, tak payah nak hasut-hasut orang nak negatif itu ini. Kita semua nak kembali normal.

“Awak tak nak vaccine awaklah patut duduk sef-lockdown kat rumah diam-diam tengok kami semua kat luar boleh keluar macam biasa,” tulisnya lagi.