“Hati Ni Macam Disiat Bila Orang Ingat Kita Pengotor,” – Dedah Pernah ‘Direject’, Sissy Iman Kongsi Fasa Alami Masalah Kulit Muka Teruk

Penyanyi dan pengacara, Sissy Iman mendedahkan, satu ketika dahulu, dia pernah mengalami masalah kulit muka yang agak teruk sehingga menyebabkan dia rasa hilang keyakinan diri.

Menurut Sissy, masalah kulit muka ini sebenarnya telah pun menghantui dirinya sejak tahun 2019 lagi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sissy Imann (@sissyimann)

“Tengah bersihkan gallery, jumpa pulak gambar-gambar ni. Circa 2019-2020-2021.

“I think most of you dah tahu, few years back in 2019, Sissy ada share video Sissy nangis sebab skin teruk dan guess what?

“It doesn’t get any better, in fact it got worst years after that sampai la ke pertengahan tahun ni,” tulisnya.

Tambah menyedihkan apabila Sissy memberitahu, namanya juga sering kali ditolak dek kerana masalah yang dialami pada wajahnya itu.

Malah, dia juga pernah digelar sebagai pengotor kerana didakwa tidak menjaga kebersihan muka dengan baik meskipun telah berusaha dan berhabis duit untuk mencuba pelbagai jenis produk.

“Benda paling sakit sebenarnya adalah bila kita kena reject sebab rupa/kulit. Dah berapa kali hati ni macam disiat bila orang ingat kita tak buat pape untuk jaga kulit. Orang ingat kita pengotor sebab biar ja kulit gitu.

IKLAN

“Hakikatnya dah berapa banyak duit, berapa banyak product kita campak masuk tong sampah walaupun tak habis pakai sebab tak sesuai dengan muka kita.

“Cover la pakai make up? Make up pun sampai tak boleh cover buncit buncit jerawat toh. Letak setitis foundation pun rasa gatal, pedih.

“Maka gigih la download macam-macam filter nak kasi diri nampak konon flawless,” kongsinya lagi.

Luahan tersebut dikongsikan sendiri oleh pengacara program Muzik-Muzik itu menerusi sebuah hantaran yang dimuat naik di laman Instagram.

Bagaimanapun, Sissy meluahkan rasa syukur kerana masalah kulit muka yang dialaminya itu kini telah pun beransur pulih.

Lantaran itu, Sissy turut menyeru kepada semua pihak yang mengalami masalah sama sepertinya untuk sentiasa kuat dan jangan jadikan kekurangan tersebut sebagai penghalang untuk mengecap kejayaaan.

“But I got through it, kulit dah better sekarang but i don’t even know kalau dia kembali pulang ke state dulu. Doakan tidak, sebab perit guys.

“Jadi kalau rupa korang macam gambar kat atas ni dan selalu persoalkan “siapa namaku padamu” pada orang yang korang sayang, Sissy nak bagitahu korang, macam mana pun condition kulit korang, korang tetap Bintang, bukan Buntu.

“Tak perlu dipersoalkan cinta yang bergantung pada rupa toh. Tinggalkan kalau ia terlalu menyiksakan. Tanpa gelap malam, manakan zahir gemerlap bintang.

“Take your time to heal bintang,
With or without jerawat,
Shine on,” luahnya lagi.

IKLAN

Menerusi ruangan komen, rata-rata netizen turut menzahirkan pandangan yang sama selain turut memuji semangat cekal yang ditunjukkan oleh Sissy itu.

“I totally feel you sister. Sending you love, hugs and kisses.

“Love you no matter what Sissy.

“No matter what, you’re beautiful inside out,” antara komen-komen netizen di laman Instagram.

Dalam perkembangan lain, bekas peserta program realiti, Big Stage musim pertama ini baru sahaja melancarkan single terbarunya yang berjudul Namaku Padamu.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

Sumber: Instagram Sissy Iman