Melihat kepada kekangan yang dihadapi sesetengah orang yang terpaksa berfikir panjang bagi mencantikkan kediaman susulan harga perabot dan item dekorasi yang mahal, Rumah Artis menawarkan pakej yang cukup berbaloi.

Selain menyediakan perkhidmatan perunding hiasan dalaman, pelanggan juga boleh mendapatkan barangan hiasan rumah dengan harga yang cukup berpatutan dan berkualiti serendah RM1!

Pemilik Rumah Artis merangkap jurucakap yang juga pelakon dan usahawan, Putra Amaris menjelaskan idea ini hadir melalui minat yang mendalam terhadap dunia dekorasi.

“Proses melengkapkan jualan di Rumah Artis sekitar dua bulan lalu dan dilancarkan pada minggu ini. Harganya kalau kita tengok, memang tak masuk akal serendah RM5, ada juga RM10. Ada juga RM1, insyaAllah.

“Meski tak bawa duit yang banyak, kalian boleh bawa balik barang yang sangat banyak. Memang luar biasa dan saya harap pembeli pun akan berpuas hati.

“Kualitinya pun baik sebab kita tak hanya ambil barangan lokal sahaja, tetapi juga dari luar negara. Ada yang berjenama. Tak akan rugi dan menyesal. Memang berbaloi,” katanya kepada MH.

IKLAN

Bukan sahaja perabot, Rumah Artis ada menyediakan perkhidmatan perunding hiasan dalaman, Azirun Ramly sebagai pemudah cara.

Amaris yakin dengan latar belakang Azirun sebagai pereka fesyen sebelum ini mampu memberi kepuasan kepada pelanggan yang datang ke Rumah Artis.

Harga Bermula RM1 & Set Pinggan Royal Albert Hall Turut Dijual, Putra Amaris Optimis Jualan ‘Preloved’ Rumah Artis Harga Bermula RM1 & Set Pinggan Royal Albert Hall Turut Dijual, Putra Amaris Optimis Jualan ‘Preloved’ Rumah Artis

“Paling penting apa yang ingin saya sampaikan, Rumah Artis adalah lokasi ideal bagi mereka yang ingin mendapatkan idea mahupun produk perhiasan rumah dengan harga yang murah selain menepati cita rasa.

IKLAN

“Sebagai anak seni saya juga tahu akan kesulitan yang dihadapi produksi kita dalam mendapatkan pelbagai produk perhiasan untuk menjayakan penggambaran. Di Rumah Artis juga kami turut menyediakan perkhidmatan menyewa barangan dekorasi termasuk menjadikan lokasi ini sebagai set,”katanya lagi.

Sementara itu, bagi Azirun pula kesempatan untuk bergelar perunding hiasa dalaman di Rumah Artis, memeri ruang untuk dirinya berkarya, termasuk menjaga soal kualiti barangan yang dijual.

“Kita ada pasukan yang akan nilaikan kembali harga baru barangan yang akan dijual. InsyaAllah kalau orang kata ada barang yang dijual dalam seringgit, tapi ia bukanlah nilai seringgit yang biasa. Malah kita ada jual cadar yang harganya sekitar RM10 hingga RM15.

“Kita tak boleh anggap barangan ‘preloved’ ini kurang berkualiti, tapi kita memang pilih. Kita ada juga jual set pinggan mangkuk khas dari Royal Albert Hall yang bernilai sekitar RM10,000. Usianya lebih 30 tahun. Setakat ini ia antara yang termahal yang kami jual.

IKLAN

“Di sini kami menyediakan perkhidmatan yang memberi fokus kepada kemampuan pelanggan. Bukan itu sahaja, pelanggan boleh mendapakan produk dekorasi rumah dengan harga yang mampu bilik dari sebesar besar perabot sehingga sekecil kecil produk antaranya lampu meja.

“Jadi saya menyeru kepada mereka yang mungkin sedang mencari idea ataupun memerlukan bantuan dari segi nasihat boleh ke Rumah Artis, untuk mendapatkan bantuan dekorasi,”katanya lagi.

Rumah Artis terletak di Rumah Artis, 3, Jalan Cumarasami, Taman Kaya, Sentul, 51100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara, jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI