Gembira Dapat Tunai Hajat Isteri, Saharul Ridzwan Hasrat Tunai Haji Sebelum Umur 40 Tahun

Pelakon Saharul Ridzwan menyifatkan dirinya berasa gembira setelah dapat memenuhi permintaan isteri untuk sama-sama mendengar ceramah agama di masjid.

Walaupun permintaan tersebut dibuat hampir dua tahun lalu, dia tetap bersyukur di atas segala perancangan yang telah diatur oleh Allah S.W.T.

View this post on Instagram

. Awal2 kahwin dulu, wife saya pernah cakap dekat saya . ?? “Sayang, teringin nak pergi masjid dan dengar ceramah sama-sama” . Hari ni sepatutnya sy shooting, tapi cancel last minit, kemudian ada tahlil arwah kawan baik wife saya di Masjid, katanya lepas Maghrib, tapi Imam buat lepas Isyak. Sementara itu, kami dengarlah ceramah sama-sama . Selepas hampir nak 2 tahun doa itu, maka Allah makbulkan pada hari ini iaitu 1 Zulhijjah 1439 walaupun dengan ‘asbab’ yang lain. Jadi doa saya hari ni pulak, sy dan isteri dapat dijemput Allah utk tunaikan HAJI sebelum umur kami 40 kalau dipanjangkan umur. Amin, InShaaAllah . Sesungguhnya Allah itu Maha Perancang dan Maha Mengetahui apa yang terbaik utk hambaNya . Allaahu akbar. Allaahu akbar. Allaahu akbar. Laa ilaaha illallaahu wallaahu akbar. Semoga arwah ditempatkan dikalangan orang yang beriman dan pengorbanan arwah sebagai Ibu diangkat Allah SWT. Amin Ya Rabb.

A post shared by Saharul Ridzwan ™ (@saharulridzwan) on

IKLAN

“Awal2 kahwin dulu, wife saya pernah cakap dekat saya, “Sayang, teringin nak pergi masjid dan dengar ceramah sama-sama”.
.
“Hari ni sepatutnya sy shooting, tapi cancel last minit, kemudian ada tahlil arwah kawan baik wife saya di Masjid, katanya lepas Maghrib, tapi Imam buat lepas Isyak. Sementara itu, kami dengarlah ceramah sama-sama
.
“Selepas hampir nak 2 tahun doa itu, maka Allah makbulkan pada hari ini iaitu 1 Zulhijjah 1439 walaupun dengan ‘asbab’ yang lain. Jadi doa saya hari ni pulak, sy dan isteri dapat dijemput Allah utk tunaikan HAJI sebelum umur kami 40 kalau dipanjangkan umur. Amin, InShaaAllah,” tulisnya

Dikesempatan itu, bersempena dengan bulan Zulhijjah 1439, Saharul turut berdoa supaya dia bersama isterinya diberi kesempatan untuk menunaikan ibadah haji sebelum berumur 40 tahun.

“Sesungguhnya Allah itu Maha Perancang dan Maha Mengetahui apa yang terbaik utk hambaNya.

 

“Allaahu akbar. Allaahu akbar. Allaahu akbar. Laa ilaaha illallaahu wallaahu akbar. Semoga arwah ditempatkan dikalangan orang yang beriman dan pengorbanan arwah sebagai Ibu diangkat Allah SWT. Amin Ya Rabb, katanya lagi”

Terdahulu, hero drama ‘Jangan Benci Cintaku’ itu telah melansungkan perkahwinannya pada 16 September 2016 dan sudah pun dikurniakan seorang cahaya mata lelaki.

IKLAN

Foto: Instagram Saharul Ridzwan