Bekas penyampai radio, Faizal Ismail atau sinonim dengan panggilan FBI mendedahkan sebelum ini dia pernah rasa resah gelisah serta mengalami masalah gangguan tidur dalam tempoh yang agak lama.

Lalu, dia cuba mencari jawapan dan penyelesaian sehingga bertemu dengan seorang ustaz.

Faizal Ismail Sertai Tabligh – “Kedudukan Saya Sebagai HambaNya, Rasa Sudah Tertinggal Jauh…Jauh Sangat.” Faizal Ismail Sertai Tabligh – “Kedudukan Saya Sebagai HambaNya, Rasa Sudah Tertinggal Jauh…Jauh Sangat.” Faizal Ismail Sertai Tabligh – “Kedudukan Saya Sebagai HambaNya, Rasa Sudah Tertinggal Jauh…Jauh Sangat.”

“Saya bertemu jawapan bila ada salah seorang ustaz dia jemput saya untuk menyertai tabligh, ‘keluar’ tiga hari. Dalam masa tiga hari, saya seolah-olah dapat jawapan daripada Allah SWT,” katanya.

IKLAN

Faizal berkongsikan pengalamannya itu menerusi segmen Kisah Inspirasi oleh Zayan bersama penyampai radio, Mawi dan Anas baru-baru ini.

Jelasnya lagi, dia sebelum ini boleh dikatakan terlalu mengejar keduniaan hingga membuatkan dirinya cuba berubah menjadi hambaNya yang lebih baik.

“Sebenarnya, kedudukan saya sebagai hambaNya, saya rasa macam sudah tertinggal jauh. Jauh sangat-sangat dan keduniaan saya, saya kejar terlampau sangat.

IKLAN

“Dan saya telah tinggalkan apa yang sepatutnya saya buat sebagai hamba Allah SWT. Itu yang saya dapat jawapan.

“Sekarang ni saya tebus masa saya untuk lebih dekatkan diri kepada Allah SWT, lebih kepada akhirat, insya-Allah,” katanya lagi.

IKLAN

Faizal Ismail Sertai Tabligh – “Kedudukan Saya Sebagai HambaNya, Rasa Sudah Tertinggal Jauh…Jauh Sangat.”

Selain itu, pelbagai persoalan cuba dijawab Faizal dan anda boleh menonton versi temubual penuhnya di sini;

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI