Pelakon Faezah Elai ada meluahkan perasaan dan pendapat kepada netizen yang selalu memberikan kecaman dan komen yang berbaur negatif terhadap dirinya.

Kongsi ibu kepada dua orang cahaya mata itu, netizen selalu salah faham dengan kapsyen yang ditulis kerana merasakan terlalu kasar dan tidak bersopan santun.

Jelas pelakon yang berusia 36 tahun itu lagi, cara penulisan kapsyen di Instagram miliknya hanya bersifat terbuka.

Malah, isteri kepada pengarah Heykal Hanafiah ini tak berniat untuk menyinggung mana-mana pihak.

“Each of my captions in social media is genaral.. I wont update my social media when i am mad.. hakak ni org utara.. mostly mmg tulis bahasa utara,so bahasa utara ni mungkin agak kasar bg org yg tk paham,

“jika yg membaca itu dlm nada yg marah,marah lah bunyi nya,klu baca dlm sarcastic maka sarcastic lah bunyi nya.. why some people making a big deal out of it?

“My caption tkde pon judge sapa2,I’m talking about the issue org2 kita skrg supaya tk perlu judge org lain.

“Jauh sekali nk berdakwah,sbb ilmu lagi kecik dari zarah.. Hakak berckp ttg hormat, hormat pada kehidupan org lain.. Kita sesama melayu/islam should back up each other.. But if don’t understand my language then don’t bother,teruih lah judge sapa2 hg nk,dosa sendiri tanggung,” jelasnya.

Pada masa sama, Faezah turut menjelaskan kalau ada yang tidak faham, boleh ubahnya kepada aplikasi alih bahasa.

“I’m penangites and will continue writing my utara language,klu rasa kasaq,kat bwh tu ada ‘see translation’ tekan menatang tu,dia keluaq omputih.

“Senang hati pon tk sakit.. P/S : sambil flip skirt (nk flip tudung tk boleh satgi nampak part2 harem) .”tulisnya.

View this post on Instagram

Each of my captions in social media is genaral.. I wont update my social media when i am mad.. hakak ni org utara.. mostly mmg tulis bahasa utara,so bahasa utara ni mungkin agak kasar bg org yg tk paham,jika yg membaca itu dlm nada yg marah,marah lah bunyi nya,klu baca dlm sarcastic maka sarcastic lah bunyi nya.. why some people making a big deal out of it? My caption tkde pon judge sapa2,I’m talking about the issue org2 kita skrg supaya tk perlu judge org lain.. . Jauh sekali nk berdakwah,sbb ilmu lagi kecik dari zarah.. Hakak berckp ttg hormat,hormat pada kehidupan org lain.. Kita sesama melayu/islam should back up each other.. But if u don’t understand my language then don’t bother,teruih lah judge sapa2 hg nk,dosa sendiri tanggung.. . I’m penangites and will continue writing my utara language,klu rasa kasaq,kat bwh tu ada ‘see translation’ tekan menatang tu,dia keluaq omputih.. haaa senang hati pon tk sakit.. . P/S : sambil flip skirt (nk flip tudung tk boleh satgi nampak part2 harem 🤪) . Wearing tudung from @properhijab . My slimming Product @slende.fit insyallah membantu ur craving . My skin,yg kata hakak dok cucuk tu,dik cucuk muka tk boleh bg hilang lekuk2 dik.. tk pecaya pi tanya dermatologist.. only micro needling will help and a right skincare to use with rollers.. try out @officialpurestbyfaezahelai skincare Bukan mesia.. france punya.. . #hakaktakmarah #relaxlahhaters #ootd #myootd #faezahelaiootd #ootdfaezahelai #myfashion #fashion #muslimahfashion #mystyle #skincarejunkie #beautyjunkie #skincare #purestbyfaezahelai #slimmingproduct #slendefitbyfaezahelai #beautyblogger #influencer #faezahelai #lovelovelove #feelingblessed #alhamdulillah

A post shared by faezahelai (@faezahelai) on

Faezah diijabkabulkan dengan Heykal Hanifah pada September 2011 dan turut menjaga anak tirinya seramai tiga orang iaitu Luqman Hakim, Sarah dan Luq Adam.

Sementara hasil perkahwinan dengan Heykal, pasangan ini dikurniakan dua cahaya mata, Dealova Heyrinna dan Aurora Heyrinna.

View this post on Instagram

Ni cerita semlm.. raya keempat.. hakak dok try slow talk ngan semut takut kena gigit,tu yg pandang bawah.. relax sat semut,hakak nk amik gambaq ootd laki bini.. I tau lah i manis bak gula.. cewahhh 🤪 . My Tudung @properhijab . Kuruih sbb dok metekedarah Slimming Product @slende.fit jgn risau kuruih secara sehat.. . My Skincare @officialpurestbyfaezahelai dh 5 tahun pakai ni.. . #hubbyandwifey #ootdwifeyandhubby #ootd #myootd #faezahelaiootd #ootdfaezahelai #fashion #myfashion #fashionmuslimah #fashionblogger #rayaootd #ootdraya #beautyjunkie #skincarejunkie #beautyblogger #influencer #faezahelai #skincare #purestbyfaezahelai #slimmingproduct #slendefitbyfaezahelai #lovelovelove #feelingblessed #alhamdulillah

A post shared by faezahelai (@faezahelai) on

View this post on Instagram

Second day raya.. raya bwh pokok pelam.. Me and my girls wearing kurung from @wajieibrahim Tudung from @properhijab . Raya belah kulim pulak… I’m so proud of myself cause lost 2kg masa posa and I gained 3kg in just 2 days raya.. amazing kan?? 😑 . Nasib baik ada @slende.fit tp lupa pulak nk bwk balik.. 😖 . My Skincare @officialpurestbyfaezahelai . #2nddayraya #seconddayraya #myfamily #ootd #myootd #faezahelaiootd #ootdfaezahelai #fashion #myfashion #fashionmuslimah #fashionblogger #rayaootd #ootdraya #beautyjunkie #skincarejunkie #beautyblogger #influencer #faezahelai #auroraheyricca #dealovaheyrinna #mybabies #mygirls #mylittleprincesses #mysweetheart #mommylovesyou #feelingblessed #alhamdulillah #lovelovelove

A post shared by faezahelai (@faezahelai) on

Foto : Instagram Faezah Elai