Masalah pelantun lagu Hai Bye Bye, Ezlynn dan suami Adam Fahmy Shamsuddin masih belum menemui noktah meskipun proses penceraian mereka telah mengambil masa lebih tiga tahun.

Mahkamah Rendah Syariah Kuala Lumpur semalam menetapkan 18 Sepember ini untuk Ezlynn dan suami, Adam melantik wakil masing-masing sebagai hakam bagi meneruskan perbincangan peringkat akhir kes penceraian.

Ezlynn,Suami Masih Belum Sah Bercerai

Hakim Syarie Mohamad Hizwan Mohamed menetapkan tarikh itu selepas menolak permohnan peguam syarie Ahmad Nazib Johari yang mewakili defenden, Adam Fahmy Shamsuddin,38, yang mencadangkan agar mereka melantik Jawantankuasa Pendamai (JKP) bagi memuktamadkan masalah rumah tangga mereka.

IKLAN

Ahmad Nazib sebelum ini memaklumkan, Wakil JKP yang telah dilantik mereka tidak menemui penyelesaian sama ada masalah rumah tangga mereka diselesaikan atau sebaliknya permohonan untuk bercerai yang dikemukan Ezlynn.

Ketika menolak permohonan itu, Mohamad berkata, prmohonan peguam defenden melantik JKP baharu tidak wajar.

IKLAN

“Sehubungan itu JKP dibubar dan proses hakam diterskan dengan kedua-dua pihak diwakili seorang ahli keluarga masing-masing.” Katanya.

Terdahulu, Ezlynn telah memfailkan permohonan cerai cara baik mengikut Seksyen 47 Akta Undang-undang Keluarga Islam Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur 1984.

IKLAN

Namun ketika itu, Ezlynn tidak pernah bercerita mengenainya dan sering mengelak apabila ditanyakan kebenaran kontroversi tersebut.

Ezlynn dan Adam berkahwin pada 20 November 2011.

Sumber : Sinar Harian

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI