MH pasti ramai yang mengenali individu bernama Coach Yin yang dikenali sebagai teman lelaki seorang usahawan berjaya, Nur Sajat.

Coach Yin baru-baru ini ada berkongsi kepada pengikut di Instagramnya bahawa sekarang ini ramai yang telah meninggal dunia semasa tidur selepas bersenam di waktu malam.

‘Everything You Read On This Poster Is Not True’ Doktor Pakar Jantung Selar Perkongsian Coach Yin!

“BERITA PENTING UNTUK KAKI GYM …! Slps workout… Bdn kita memerlukan atleast 3jam tuk recover smula… Skrg dh rmai yg mninggal smsa tdr slps workout d wktu mlm.. Sbb heart attack.. Sbb bila kita pas workout. Suddenly kita tdr sbb pnt… Organ lain dh tdr. Otak sel2 dlm bdn.. Tp jntung msih activ mgepam drh… Tuk recover oksigen yg hilang dlm drh.. Jd berlaku campuran drh oksigen dan karbon dioksida.. Myebabkan individual tersebut boleh mati lemas ketika tdr.. Atau terkena serangan jantung..* International health support :- pningkatan kes kematian.. Lemas atau serangan jntung smsa tdr.. Bg yg activ workout d wktu mlm.. Kes biasa blaku pd individual yg end workout 10pm and above.. Going home n sleep bcause tired.. Share dgn kwn2 if u love them

 

“Maksud lepas exercise malam jangan terus tidur, rest sekurangnya 2 ke 3 jam baru tidur -international health support*

 

“So be careful guys!! Sila tag kepada rakan anda y selalu workout pada waktu mlm.smoga info ini amat berguna Utk semua,” tulis Coach Yin di salah satu ruang kapsyen perkongsiannya di Instagram.

Tetapi nampaknya tulisan Coach Yin ini mendapat perhatian daripada seorang doktor pakar jantung, Dr Beni Rusani.

IKLAN

Dr Beni telah berkongsi di akaun Twitternya bahawa dia tidak bersetuju dengan apa yang dikatakan oleh Coach Yin dan mengatakan bahawa setiap apa yang dibaca oleh anda ini adalah tidak benar.

‘Everything You Read On This Poster Is Not True’ Doktor Pakar Jantung Selar Perkongsian Coach Yin!

IKLAN

Doktor ini juga turut menjelaskan bahawa bersenam di waktu malam adalah tidak memudaratkan tetapi jangan beri tekanan pada diri sendiri selepas melalui satu hari yang memenatkan.

IKLAN

‘Everything You Read On This Poster Is Not True’ Doktor Pakar Jantung Selar Perkongsian Coach Yin!

Mungkin Coach Yin hanya mahu berkongsi pendapatnya sahaja tapi apapun pendapat daripada doktor pakar adalah yang lebih bagus dan tepat untuk kita ikuti.

Sumber: Instagram Coach Yin & Twitter Dr Beni Rusani

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI