Tidak dinafikan, ramai yang terkesan malah ada yang terpisah dengan ahli keluarga apabila Perintah Kawalan Pergerakkan (PKP) dijalankan seluruh negara bermula 18 Mac yang lalu dilaksanakan.

Penyampai radio, Issey Fazlisham misalnya berkata dia kini terpisah dengan anak-anak tirinya yang kini berada di bawah penjagaan keluarga mertua di Kelantan.

Dalam pada itu, Issey atau nama penuhnya Fazlisham Mat Husin turut memaklumkan, isterinya telah berpindah ke Kuala Lumpur untuk menetap bersamanya.

Sementara anak-anaknya masih berada di Kelantan kerana masih dalam proses perpindahan sekolah.

“Isteri dapat transfer di kL semasa PKP. Kenapa tak bawak anak terus? Anak masih di Kelantan sebab urusan untuk tukar sekolah perlu masa jugak. Tambah tambah masih PKP.

IKLAN

“Kebetulan saya di KL bakal pindah ke rumah baru, banyak yang tergendala proses,” katanya.

Selain itu, penyampai radio 32 tahun itu berkata emosi isteri sering terganggu akibat terpisah jauh dengan anaknya.

IKLAN

“Tapi takpa, besar hikmah bersabar. Kita berdoa agar menang melawan wabak ini, dan Insyallah bila semuanya sudah selesai, kita pindah kL yer kesayangan.

“Saya kesian dekat @aimi_jamel, emosi agak terganggu disebabkan anak jauh. Insyallah sayang, kita settle slow2 ok.

IKLAN

“Terima kasih mak mertua, aka Tok Ma pada cucu dia , yang jaga kesayangan keluarga buat masa sekarang ni. Love u la ‘Kak Nun’,” jelasnya lagi.

Sekadar informasi, Issey sah bergelar isteri kepada Noor Aimi binti Mohamed Jamel, 32, dengan sekali lafaz pada 22 Disember yang lalu di Calamaya Garden, Kota Bahru, Kelantan.

Foto: Instagram Issey Fazlisham

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI