Istimewa penghias muka depan MH bulan ini pihak digitorial menampilkan seorang pelakon kacak dan tampan, Idris Khan.

[EKSKLUSIF] Idris Khan Tak Sabar Tamat Zaman Bujang, Pilih Gadis Morocco

Tidak dinafikan selain penampilannya yang menarik seiring bakat lakonan, Idris sering mendapat perhatian daripada peminat yang sekali gus membuka skala glamor yang lebih besar buatnya ketika ini.

Lalu, setiap inci mahu diketahui peminat, termasuk kisah peribadi. Secara eksklusif Idris Khan akhirnya berkongsi cerita…

Menjadi impian setiap insan untuk mendirikan rumah tangga bersama dengan orang dicintai dan disayangi tidak kira selebriti atau sesiapa pun.

[EKSKLUSIF] Idris Khan Tak Sabar Tamat Zaman Bujang, Pilih Gadis Morocco

Setelah hampir 3 tahun menjalinkan hubungan percintaan dan bertunang bersama dengan seorang model bernama Sanaa Jaffer kini Idris sedang meniti hari untuk disatukan sebagai pasangan suami isteri.

Menjadi tanda tanya siapa wanita yang telah berjaya menambat hati si jejaka kacak dan tampan ini?

“Ya, memang kami sudah bertunang sebelum ini. Bagi ada yang tidak mengenali siapa Sanaa, dia asal Morocco dan berkerja sebagai guru pengajar kecergasan.

“Saya mengenali dia hampir 3 tahun,” kongsinya jujur terhadap wanita jelita yang fasih bertutur dalam bahasa Arab, Perancis, Korea, Inggeris dan Hindi itu.”

Lebih istimewa, Idris turut mengakui bakal isterinya itu turut mahir dalam membaca dan mentafsir Al-Quran.

“Kebanyakan orang boleh baca Al-Quran tapi kita kurang faham akan maksudnya, jadi ada ketikanya dia turut memberi kefahaman pada saya akan maksud ayat-ayat suci Al-Quran.

IKLAN

“Ya itu yang buatkan dia terlalu istimewa di mata saya,” kongsi Idris.

[EKSKLUSIF] Idris Khan Tak Sabar Tamat Zaman Bujang, Pilih Gadis Morocco

Detik Perkenalan Yang Tak Akan Dilupakan

Ditanya fasa perkenalan pada peringkat awalnya, Idris memberitahu semuanya berlaku secara tak sengaja.

Dari hanya bercuti ke negara ini kemudian melanjutkan pengajian di Malaysia, lalu ia membenihkan rasa cinta mereka berdua.

“Kita kenal tu secara tidak sengaja, asalnya dia datang ke Malaysia untuk bercuti.

“Dia memang jenis suka travel everywhere. So dia datang ke Malaysia untuk bercuti dan bila datang ke Malaysia dia jatuh cinta dengan Malaysia.

“Jadi selepas tu dia merancang untuk belajar di Malaysia. Kebetulan, rakannya adalah kawan saya juga,” ujar Idris yang turut membawa Sanaa ronda-ronda sekitar lokasi menarik di negara ini.

IKLAN

[EKSKLUSIF] Idris Khan Tak Sabar Tamat Zaman Bujang, Pilih Gadis Morocco

Terima Seadanya Meski Dihimpit Kontroversi

Bila bercakap mengenai selebriti, pasti ada ketika nama turut terpalit dengan kisah sensasi. Bagaimanapun, Idris bertuah kerana mempunyai si dia yang cukup memahami.

Malah, itu bukan alasannya untuk memiliki kebahagiaan.

Menurut pemilik nama lengkap Muhammad Idris Abdul Ghaffar Iskandar Khan ini, Sanaa sangat memahami dengan kerjayanya sebagai seorang pelakon yang pasti akan dihimpit kontroversi.

“Sebagai selebriti bagi saya suatu yang normal andai terhimpit dengan kontroversi. Malah, situasi tersebut akan datang dan pergi.”

“Dia faham kerjaya saya. Dia juga supportive dalam apa jua yang berlaku dalam hidup saya. Bahkan dia akan relak, berbeza macam setengah pasangan yang lain yang terlalu menghalang atau kongkong.”

IKLAN

“Senang cerita, whatever you worked, just be professional,”tenang Idris menutur kata.

[EKSKLUSIF] Idris Khan Tak Sabar Tamat Zaman Bujang, Pilih Gadis Morocco

Menanti Hari Untuk Disatukan Sebagai Suami Isteri

Pelakon yang berdarah campur Pakistan-Melayu itu telah berkata segala urusan majlis itu nanti masih lagi dalam persiapan.

“Dia adalah seorang yang tak suka nak membazir, kalau macam saya kata buat kat rumah, dia kata tak perlu dan buat kat masjid je, selagi boleh jimat, kita jimat. Ini yang selalu dipesan Sanaa kepada saya,”

“Tapi kita akan buat juga majlis di kedua-dua belah pihak di Morocco dan juga Malaysia.Tapi it will be very simple, dan majlis itu nanti hanya keluarga yang terdekat,kawan-kawan dan media,”

“Dari segi persiapan, is on going lagi. Tapi bila sampai masanya nanti saya akan kongsikan.”

Dalam meniti hari untuk disatukan bersama Sanaa semakin berdebarkan. Menurut Idris, perasaan yang di alaminya itu kian terasa kerana hari perkahwinan mereka kini sudah semakin hampir.

“Bahang makin terasa…nervous!” seloroh Idris tetapi teruja.

[EKSKLUSIF] Idris Khan Tak Sabar Tamat Zaman Bujang, Pilih Gadis Morocco

o Penyelaras: Sara Sufia & Nurmalia
o Teks: Nazar Rafiqhi
o Foto : Tuan Azman
o Video: Sharinizam Othman & Tuan Azman
o Arahan Seni: Mustaizzah Mokhtar & Mazlan
o Solekan & Dandanan: Helmy Sharip & Faizal Azhar
o Pakaian: GUESS
o Lokasi: The Pearl Hotel, Kuala Lumpur (Instagram: @thepearlkl)