Dalam perkembangan semasa yang serba canggih kini, ramai di antara kita yang menggunakan lebih daripada satu peranti dalam kehidupan seharian, antaranya pembesar suara, TV, telefon pintar dan sebagainya.

Bagaimanapun, pernahkah anda terfikir mengenai cara terbaik untuk menyambungkan kesemua peranti ini dengan mudah?

HUAWEI menawarkan solusi untuk menggabungkan kesemua peranti ini dengan menggunakan teknologi HUAWEI Share.

Ia memudahkan urusan untuk menyambung mana-mana peranti dengan mudah sama ada ketika di rumah, pejabat ataupun ketika anda sedang keluar.

Mod Interaksi OneHop

HUAWEI Share bukan sahaja menyediakan platform untuk berkongsi fail daripada telefon pintar, malah ia juga menyediakan inovasi interaksi mod OneHop dimana anda boleh menyambung kantelefon dengan peranti pintar yang lain seperti berkongsi audio, penyambungan jalur lebar, screen projection dan macam-macam lagi.

Jika anda ingin memindahkan gambar daripada telefon pintar misalnya dari siri HUAWEI P40 kekomputer untuk proses penyuntingan, anda hanyaperlu menyentuh ciri NFC pada telefon anda keruang HUAWEI Share tag yang terletak di bahagian bawah sebelah kanan komputer untuk menyambungkannya.

Dengan Hanya Satu Tap, Kini Semuanya Jadi Lebih Mudah Dengan HUAWEI Share!

Sekiranya telefon anda menggunakan sistemoperasi EMUI 10.0 atau versi sebelumnya, anda juga berpeluang untuk merasai inovasi ciri Multi-screen Collaboration yang disediakan olehHUAWEI Share. Ciri ini bukan sahaja membolehkan anda berkongsi apa jua fail dan pelbagai dokumen lainnya.

Sound X Speaker

Lebih mudah, anda hanya perlu menyentuh telefon pada bahagian atas Sound X Speaker untukmemainkan muzik anda bila di rumah. Ciri tersebut dinamakan One-Tap Audio Sharing.

IKLAN

Dengan Hanya Satu Tap, Kini Semuanya Jadi Lebih Mudah Dengan HUAWEI Share!

Sekiranya anda mahu memberhentikan muzik tersebut, anda tidak berlu mengeluarkan telefon, sebaliknya hanya perlu meletakkan tapak tangananda pada bahagian atas speaker. Cool kan?

One-Tap Network Connection

Ciri ini paling sesuai ketika anda ingin bermainpermainan video di rumah bersama rakan-rakan. One-Tap Network Connection ini secara automatik menyambungkan internet dengan peranti yang lain.

Dengan Hanya Satu Tap, Kini Semuanya Jadi Lebih Mudah Dengan HUAWEI Share!

Dengan Hanya Satu Tap, Kini Semuanya Jadi Lebih Mudah Dengan HUAWEI Share!Jadi tidak perlulah anda untuk mengulang banyakkali mengenai kata laluan wi-fi anda.

One-Tap Screen Projection

IKLAN

Dalam pada itu, HUAWEI Share turutmemperkenalkan ciri One-Tap Screen Projection dimana anda boleh menyambungkan paparan skrintelefon ke skrin pintar yang lebih besar.

Dengan Hanya Satu Tap, Kini Semuanya Jadi Lebih Mudah Dengan HUAWEI Share!

Dengan Hanya Satu Tap, Kini Semuanya Jadi Lebih Mudah Dengan HUAWEI Share!

Ia akan memberikan erti kepuasan sebenarterutamanya bagi kaki permainan video.

Tak Perlu Bawa Kunci Kereta

HUAWEI Share juga boleh bertindak sebagai kuncikereta anda. Teknologi pintar ini akan membukakereta anda ketika dekat malah anda juga bolehmenguncinya ketika jarak jauh. Oleh itu anda tidakperlu lagi membawa kunci kemana-mana.

Petal Search Widget – Pilihan sejuta aplikasi

IKLAN

Turut diperkenalkan ialah widget carian baru iaituPetal Search – Find Apps bagi membantu penggunamencari aplikasi, kandungan dan berita yang diingini.

Ciri ini memberikan pengguna akses dan pilihandalam dunia aplikasi dengan cara yang paling ‘awesome’ dan belum pernah mereka alamisebelum ini.

Video : <iframesrc=”https://drive.google.com/file/d/1QUNOoaJ90LU3GDqFKD14FPgomn1cAboW/preview” width=”640″ height=”480″></iframe>

Bagi memanfaatkan sepenuhnya Petal Search Widget – Find Apps ini, ikuti sahaja tiga langkahmudah ini;

Langkah 1: Setelah semuanya siap, klik pada bar ‘Cari Aplikasi‘ di skrin utama untuk memulakancarian.

Langkah 2: Aplikasi Petal Search Widget akanmemaparkan aplikasi teratas yang boleh para pengguna muat turun. Klik nama aplikasi yang andacari di bar carian.

Langkah 3: Petal Search Widget – Cari Aplikasiakan memaparkan hasil carian yang paling relevanmengikut permintaan anda. Ini merangkumi apayang anda boleh muat turun dari Huawei AppGallery, download melalui pautan rasmi, mengemas kini versi web baharu, atau muat turundari pihak ketiga yang lain.