Penyanyi Shiha Zikir mengakui restoran yang diusahakannya, Nasi Ayam Shiha Zikir yang beroperasi di Kampung Baru, Kuala Lumpur, hampir dua tahun lalu pernah berdepan dengan gangguan ilmu hitam atau sihir.

Shiha atau nama sebenarnya, Nurshiha Mohd Zikir, 36, berkata, ia susulan rungutan yang diterima daripada beberapa kenalan yang mendakwa kedainya tidak tutup ketika mahu datang untuk makan di situ.

Shiha bagaimanapun menjelaskan, premis makanan miliknya itu hari-hari beroperasi.

“Selain pernah dipecah masuk, pernah juga beberapa kenalan sebelum ini bertanya bertanya kedai nasi ayam saya dibuka pada hari apa dan kenapa ia tutup sudah tiga hari?

“Saya terus bertanya kepada pekerja restoran sama ada betul atau tidak ia tutup, namun mereka beritahu restoran dibuka macam biasa.

“Saya pun terdiam bila kenalan beritahu sebab terkejut. Malah mereka sudah berhenti depan kedai tapi ia tutup,” katanya.

“Dah Berhenti Depan Kedai Tapi Tutup,” – Shiha Zikir Pelik, Restoran Buka Hari-Hari, Kawan Cakap Tidak! “Dah Berhenti Depan Kedai Tapi Tutup,” – Shiha Zikir Pelik, Restoran Buka Hari-Hari, Kawan Cakap Tidak! “Dah Berhenti Depan Kedai Tapi Tutup,” – Shiha Zikir Pelik, Restoran Buka Hari-Hari, Kawan Cakap Tidak! “Dah Berhenti Depan Kedai Tapi Tutup,” – Shiha Zikir Pelik, Restoran Buka Hari-Hari, Kawan Cakap Tidak! “Dah Berhenti Depan Kedai Tapi Tutup,” – Shiha Zikir Pelik, Restoran Buka Hari-Hari, Kawan Cakap Tidak!

IKLAN

Shiha berkata demikian ketika ditemui pada majlis pelancaran cawangan kedua restoran nasi ayamnya di Seksyen 7, Shah Alam, Selangor, pada Rabu.

Dalam pada itu, penyanyi lagu AEWO dan Pipiyama ini pada awal akui sukar untuk mempercayai perkara berkaitan mistik seperti iti.

Malah dia turut mengalami mimpi pelik seperti didatangi beberapa ular hitam dan sebagainya.

“Pada mulanya, saya tak percaya perkara seperti itu tetapi sudah beberapa kenalan beritahu perkara yang sama.

IKLAN

“Saya juga ada ahli keluarga yang buka kedai makan juga dan beritahu gangguan seperti itu.
“Apapun, saya hanya berdoa banyak-banyak semoga Allah SWT permudahkan semuanya.

“Saya juga ada berjumpa dengan ustaz minta doa yang boleh diamalkan untuk melindungi dari gangguan sedemikian,” katanya.

Sementara itu, Shiha teruja apabila kini sukses membuka cawangan keduanya di Seksyen 7 Shah Alam, Selangor.

IKLAN

“Sebenarnya ramai yang nak saya buka Shiha Zikir Nasi Ayam di tempat mereka. Saya bersyukur kerana nasi ayam ini menjadi permintaan ramai pelanggan.

“Itulah antara sebab saya buka cawangan Shiha Zikir Nasi Ayam di Shah Alam. Semoga pembukaan cawangan ini membolehkan lebih ramai pelanggan berpeluang makan di restoran saya.

“Jemputlah semua datang ke restoran saya. mengenangkan di sekitar Shah Alam terdapat ramai pelajar, pihak kami juga sedang berbincang mengenai tawaran istimewa kepada mereka,” katanya lagi.

Terdahulu, Shiha memulakan bisnes Nasi Ayam ini menerusi cawangan pertamanya di Wisma Infinitum, Kampung Baru.

Ia menawarkan tiga pilihan menu nasi ayam iaitu Nasi Ayam Barbeku, Nasi Ayam Panggang dan Nasi Ayam Stim selain pelbagai pilihan makanan lain seperti menu Cina Muslim.

@mediahiburanofficial Allahuakbar! Kedai pernah dipecah masuk dan mata pelanggan ‘ditutup’ bila dikatakan tidak dibuka, jadi antara ujian yang dilalui Shiha Zikir sepanjang lebih setahun menjalankan bisnes Restoran Shiha Zikir Nasi Ayam. Menurut Shiha dia mula menyedari situasi itu berlaku selepas beberapa kenalan menghubunginya dan memberitahu kedainya tutup. Malah, rakan media yang pun pernah melalui insiden sama! Berkat bersaing secara sihat dan percaya rezeki, Shiha sukses dan kini buka cawangan keduanya di Seksyen 7, Shah Alam! #MHnews #MediaHiburan #FYP ♬ Horror, suspense, weirdness, ghost, UFO – Zassh

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI