Lufya Omar ada memberikan persoalan menerusi Instagram dengan menyatakan sama ada nilai RM250.00 cukup atau tidak untuk membeli makanan dan keperluan seorang anak untuk sebulan.

Malah jelasnya, dengan jumlah sebegitu, dia juga tertanya-tanya bagaimana lagi harus berjimat.

Nak shopping diapers, susu anak, cereal, buah-buahan, brokoli, ikan, ayam, cheese, baju kasut & etc.

“Nak tanya mummies spend untuk beli makanan dan keperluan anak sorang utk sebulan berapa ekh? Cukup tak Rm250 sebulan? aduiii tak tau nak jimat macamana lagi,” tulisnya.

Di ruang komen, rata-rata netizen ada memberikan pendapat mereka.

Malah ada yang turut mengaitkan status tersebut dengan situasi yang melanda kehidupannya kini.

Terdahulu September lalu, rumah tangga pasangan ini kembali menjadi bualan apabila pelakon itu memuat naik status mendakwa suaminya tidak menjalankan tanggungjawab.

Pasangan tersebut diijabkabulkan pada 26 November 2016 dan dikurniakan seorang cahaya mata, Laana Haura yang kini hampir memasuki usia dua tahun.

View this post on Instagram

Jumpa esok!!!! Alhamdulillah esok kita nak celebrate bday haura!!! Nak makan banyak esok sebab fya order masakan fav!!! Nasi padang u ols dari @padangsonwheels ❤ . Sebab tu smlm kelam kabut cari girdle high waist, takut perut takleh nak cover🤣🤫 Jangan britau orang tau! Haha. Tadi dah try pakai memang puas hati!!!! Love sangat kualiti kain die.. Penyelamat betul girdle dari @nouragirdleslimming Esok boleh la confident sikit nak sambut tetamu kan..Tadi tengah busy lari ke sana-sini tak bergulung pun girdle ni. Kain dia pun sejuk selesa mmg tak rasa panas langsung.Bila fya makan tadi rasa cepat kenyang sbb perut dah kecik la katakan..😉 . Thank u @nouragirdleslimming cepat penghantaran puas hati ❤

A post shared by Lufya (@lufyalaana) on

View this post on Instagram

Wahai Allah , Aku bersyukur kepadaMu ,Kerana Engkau telah menjemputku, menjadi tetamu AgungMu, walaupun aku sebenarnya tidak layak😔 Pertama kali inginku menjejakkan kaki ke rumahMu 🕋🌈 . Lufya baru mendapat berita yang sekarang ni wanita boleh mengerjakan umrah tanpa memerlukan mahram. Syukur Alhamdulillah. Awal tahun ni ahli keluarga lufya ke Tanah Suci utk mengerjakan umrah pada bulan ramadan. Alangkah sedihnya fya tak dpt ikut bersama keluarga untuk pertama kali dalam hidup. Allah is Great. Allah Maha Baik Dia gantikan dengan yang lebih baik. Awal tahun depan fya bersama Laana Haura akan mengerjakan umrah bersama @amwajtravel dan yang paling lufya happy kerana kali ini fya akan berkongsi tentang penghijrahan dan ingin menjemput my beloved followers untuk bersama fya dan anak mengerjakan umrah bersama dengan pakej umrah VVIP dengan harga hanya Rm7690 sahaja! Semua Hotel di depan Kaabah 😍 Untung- untung dapat view Kaabah dari bilik 🕋 . Mutawwif part time? Jemaah kami akan diiringi dari Malaysia sampai balik ke Tanah air. Kebajikan dijaga sepanjang masa oleh Ust Abdul Razzaq yg berpengalaman lebih 25 tahun. 🙋🏻‍♂(slide picture) . Flight transit / sempit? Kami hanya guna penerbangan Saudi Airline dan Malaysia Airline sahaja. Selesa dan direct ✈ . Tak percaya lah? Boleh tengok komen2 jemaah yang dah rasai pengalaman Umrah bersama Ustaz Abdul Razzaq sebelum ini. Alhamdulillah. . Nak daftar? Tekan link wassap.my/60122255775 . Daftar terus yaa~ Pakej VVIP tu terhad.. ampunnn 🙏 Siapa cepat dia dapat. (Small group utk lebih fokus dibimbing oleh pembimbing umrah) . Ok jom sedekah shares & tag sahabat2 anda 🥰 . #UstazAbdulRazzaq #UmrahAmwaj #AmwajTravel #Umrah2019 #Makkah #Madinah #Umrah

A post shared by Lufya (@lufyalaana) on

Foto : Instagram Lufya Omar