“Bukan Sebab Nak Tunjuk Baik,” – Walau Anak Tiri, Faezah Curah Kasih Sayang Sepenuh Hati

Pelakon jelita, Faezah Elai ada berkongsi cerita perihal mengenai anak tirinya, menerusi akaun Instagram miliknya.

Kongsi Faezah, tugas dan peranan sebagai seorang ibu tiri adalah sangat mencabar bagi dirinya.

“So tomorrow is Adam’s birthday..

nope i dont wish my kids birthday on social media because depa tkdak socmed..

Saja nk share ngan ampa..

“Disbbkan cheq tkdak baby boy,so Adam ni mmg cheq jaga drp umoq dia 2 tahun.. walaupon dulu dia pening pasai apa dia ada 2 mak,and adik2 dia ada 1 mak..

IKLAN

“Tp lani dia dh paham sbb dia dh besaq.. walau cheq tk penah habaq that i’m his step mom..tk tau la sapa yg habaq..

“Adam dgn Aurora ni muka sama ikut daddy depa.. and he loves adik dia sgt and he is a protective brother.. tp adik2 dia masih pening pasai apa abg chik depa ada 2 mak.. and klu time abg chik depa nk balik kt mak sana,Dea and Aurora will asked why cant we come along with abg chik.. pening woo nk jwb..,” tulisnya.

Meski ikatan yang terjalin sebagai ibu tiri, Faezah memberitahu tetap menjalankan tanggungjawab dan memberikan kasih sayang dengan seikhlas hati.

“I’m quite strict with my kids including Adam.. that’s because i want him to understand how cruel this world is without ilmu Allah.. he sometimes gets annoyed when I keep asking about his solat (Mak2 sgt aku nih)

“I believe that most mommies mcm tu kan.. i was just hoping that someday he will be anak soleh for his parents.. not for me.. coz i’m aware that the end of day,mak kandung that matters..

“As for me,cukup setakat dpt ingat i am the one who taught him how to brush his teeth,shower,suap makan sampai pandai mkn sendiri..and also his first ABC and Alif baa taa..

IKLAN

“So step mom,lets do this bukan sbb nk tunjuk baik,tp buat sbb Allah.. #panjanglahpulakcaption #luqadamturned11 #mommylovesyou #imastepmom #feelingblessed #alhamdulillah,” tulisnya lagi.

Sekadar informasi, Faezah atau nama sebenar, Noor Faezah Md Elai mendirikan rumah tangga dengan pengarah, Heykal Hanafiah pada September 2011. Mereka dikurniakan dua cahaya mata.

Manakala Heykal turut memiliki tiga orang anak menerusi perkahwinan terdahulu.

Foto: Instagram Faezah Elai