“Bukan Level Kita Untuk Kita Berlawan Dengan Dia,” – Datin Seri Shahida Beri Tips Hadap Netizen Puaka!

Terpaksa menghadapi tohmahan dan kritikan netizen, Datin Shahida tetap tenang dan berkongsi formula yang diamalkan untuk kekal bahagia.

Ulasnya menerusi entri di laman Instagram, orang yang berfikiran negatif haruslah dijauhi dan tidak perlu dilayan. Katanya  tidak perlu merendahkan tahap pemikiran untuk berhujah dengan golongan terbabit.

Tips Bahgia dan Tenang..

“Jauhi orang negatif hidup kita akan lebih bahgia…..saya dah rasa dan sekarang lebih tenang…

IKLAN

Dengan orang negatif kita tidak perlu berlawan pun untuk tunjuk siapa menang dan dia betul……biarlah dia nak tuduh dan kata kita sekalipun sebab bukan level kita utk kita berlawan dgn dia.”

Hidup lebih bermakna apabila diluangkan untuk menguruskan keluarga daripada terus melayani manusia negatif. Semakin banyak ‘sayang’ yang dicurahkan, semakin banyak ‘sayang’ akan masuk dalam diri.

Kita perlu banyak lagi masa nak urus hidup,suami,anak2,kerja dan rumahtangaa yg lebih penting jauh kan diri dari fikirkan pengaruh2 negatif ni…

Orang yg positif akan selalu bahgia….formula dia kita ada kasih sayang,kita beri dan kita akan dapat balik rasa sayang,kalau negatif beri kata2 buruk dan sifat dengki maka yg akan datang pun buruk2 juga kata Prof Muhaya,” tambahnya lagi.

View this post on Instagram

Tips Bahgia dan Tenang.. . Jauhi orang negatif hidup kita akan lebih bahgia…..saya dah rasa dan sekarang lebih tenang… . Dengan orang negatif kita tidak perlu berlawan pun untuk tunjuk siapa menang dan dia betul……biarlah dia nak tuduh dan kata kita sekalipun sebab bukan level kita utk kita berlawan dgn dia… . Kita perlu banyak lagi masa nak urus hidup,suami,anak2,kerja dan rumahtangaa yg lebih penting jauh kan diri dari fikirkan pengaruh2 negatif ni… . Orang yg positif akan selalu bahgia….formula dia kita ada kasih sayang,kita beri dan kita akan dapat balik rasa sayang,kalau negatif beri kata2 buruk dan sifat dengki maka yg akan datang pun buruk2 juga kata Prof Muhaya…

A post shared by Nur Shahida Mohd Rashid (@shahidadherbs) on

IKLAN

Netizen kagum dengan cara isteri kepada Datuk Aliff Syukri menghadapi karenah netizen yang sentiasa suka mencari kesalahan.

Foto – Instagram Shahida