Memuat naik sekeping foto bersama seorang lelaki tua, Azhan Rani nyata terkesima melihat sosok lagenda yang suaranya sering berkumandang di radio suatu ketika dahulu.

Dj Noramin sangat popular dengan tagline mosyimosyi juga merupakan pencipta lagu berhantu Cinta Bandar Tasik Selatan.

“Dia bukan biashe-biashe..

“Dak2 we chat yang tak kenal beliau mungkin buat tak tau je jumpa beliau ini.. beliau adalah legenda.. ini bukan di shanghai ..ini cuma kek dopan shanghai tailors kek kolo pilah yo.. beliau adalah noramin.. dj lagenda nama besar di stesen radio rtm suatu masa dulu yang sangat popular dengan tag line #mosyimosyi.

“Pernah berkhidmat di stesen radio tokyo selain pernah menjadi pengasas di beberapa buah stesen radio lain seperti stesen radio swasta pertama THR, CATS FM, WANITA FM dia juga pernah merakamkan lagu selain mencipta lagu.

IKLAN

“Kalau dak2 rock kapak pernah membesar dengan lagu #cintabandartasikselatan , ni la orang yang menciptanya.”

Lebih senang bekerja di sebalik tabir, Noramin kini banyak terlibat dalam pembikinan skrip filem.

IKLAN

“Beliau kini menetap di kolo pilah ni dan banyak menulis.. tengah buat skrip filem katanya.. relax je pakai kain dengan t shirt bawa beg galas ala2 seniman datuk a samad said.. breakfast kopi dengn telur separuh masak.. saat disapa sangat ramah orang dia.

“Seronok dapat berbual panjang dengn lagenda yang selalu aku dengar suara dia dulu di radio.. zaman mak abah korang biasa sangat la dengan legend ni.

IKLAN

“Syukur dengan rezeki sebelum meninggalkan kolo pilah ni.. semoga akan ramai lagi seniman berkualiti seperti beliau dan semoga Allah memberikan kesejahteraan buat seniman #noramin.”

View this post on Instagram

dia bukan biashe-biashe.. dak2 we chat yang tak kenal beliau mungkin buat tak tau je jumpa beliau ini.. beliau adalah legenda.. ini bukan di shanghai ..ini cuma kek dopan shanghai tailors kek kolo pilah yo.. beliau adalah noramin.. dj lagenda nama besar di stesen radio rtm suatu masa dulu yang sangat popular dengan tag line #mosyimosyi .. pernah berkhidmat di stesen radio tokyo selain pernah menjadi pengasas di beberapa buah stesen radio lain seperti stesen radio swasta pertama THR, CATS FM, WANITA FM dia juga pernah merakamkan lagu selain mencipta lagu.. kalau dak2 rock kapak pernah membesar dengan lagu #cintabandartasikselatan , ni la orang yang menciptanya.. beliau kini menetap di kolo pilah ni dan banyak menulis.. tengah buat skrip filem katanya.. relax je pakai kain dengan t shirt bawa beg galas ala2 seniman datuk a samad said.. breakfast kopi dengn telur separuh masak.. saat disapa sangat ramah orang dia.. seronok dapat berbual panjang dengn lagenda yang selalu aku dengar suara dia dulu di radio.. zaman mak abah korang biasa sangat la dengan legend ni.. syukur dengan rezeki sebelum meninggalkan kolo pilah ni.. semoga akan ramai lagi seniman berkualiti seperti beliau dan semoga Allah memberikan kesejahteraan buat seniman #noramin ❤️?

A post shared by Azhan Rani (@azhan_rani) on

Menerusi laman Facebook Noramin, selain sibuk menulis buku, dia kini terlibat dalam penggambaran sebuah telemovie dan memegang watak Ketua Kampung.

Foto – Instagram Azhan Rani & Facebook Noramin Mosyi Mosyi