Pelakon terkenal, Shaheizy Sam, mendedahkan dirinya hanya mempunyai waktu yang sangat singkat untuk mendapatkan bentuk badan yang cantik sebelum melakonkan adegan ‘buka baju’ didalam filem terbaru, Polis Evo 3.

Jelas Sam, pada ketika itu, dia harus menjalani rutin diet yang sangat ekstrem demi memenuhi kehendak pengarah.

‘Buat’ Six Pac Dalam 2 Minggu, Shaheizy Sam Mudah Emosi Ketika Diet Ekstrem – “Syatilla Pun Mengelak Jumpa Saya.”

“Saya harus menjalani rutin diet ekstrem selama dua minggu sebelum memulakan penggambaran babak yang memerlukan saya menunjukkan six pack dan bentuk badan.

“Apa sahaja unsur-unsur gula wajib dipotong selama dua minggu itu. Jika ada lagi ruang untuk bakar lemak dalam badan, wajib buat.

“Selagi mampu berjalan, berdiri dan bekerja tanpa memasukkan apa sahaja jenis kalori dalam badan, kena teruskan.

“Kalau nak sumber karbohidrad sedikit, saya akan makan brokoli dan protein. Kalau teringin nasi sangat, saya akan makan beras perang,” katanya kepada MH.

‘Buat’ Six Pac Dalam 2 Minggu, Shaheizy Sam Mudah Emosi Ketika Diet Ekstrem – “Syatilla Pun Mengelak Jumpa Saya.” ‘Buat’ Six Pac Dalam 2 Minggu, Shaheizy Sam Mudah Emosi Ketika Diet Ekstrem – “Syatilla Pun Mengelak Jumpa Saya.”

IKLAN

Pada masa sama, suami kepada pelakon Syatilla Melvin ini juga mendedahkan emosinya pada ketika itu sememangnya terganggu disebabkan berada dalam keadaan lapar yang agak lama.

“Ketika fasa tersebut, Syatilla tidak menjaga rutin makanan saya. Kalau boleh, dia lagi nak mengelak daripada rapat dengan saya sebab dia tahu mood saya ketika itu, memang tak elok.

“Anda sedar atau tidak, bila pekerja kedai makan tersilap hantar pesanan, kedai makan akan menjadi tempat paling senang kita nak marah.

“Kerana ketika itu, kita tengah lapar dan emosi tidak stabil. Kalau ada yang salah, mesti kita akan marah. Bayangkan, sepanjang tempoh penggambaran berlansung, saya berada dalam situasi tersebut.

“Bila usia dah meningkat, beban untuk dapatkan six pack jadi dua kali ganda. Saya minta pengarah untuk tunda shooting lagi empat hari untuk saya dapatkan badan cantik tapi tak boleh,” ujarnya lagi.

IKLAN

‘Buat’ Six Pac Dalam 2 Minggu, Shaheizy Sam Mudah Emosi Ketika Diet Ekstrem – “Syatilla Pun Mengelak Jumpa Saya.”

Dalam pada itu, Sam turut memaklumkan antara cabaran terbesar sepanjang melakon filem ini adalah untuk menjayakan babak-babak aksi yang berisiko tinggi.

“Bila memasuki usia hampir 40 tahun, saya memang ada kekangan untuk melakonkan babak-babak aksi yang ekstrem. Saya seorang yang jarang bersenam. Kalau bersenam pun ketika nak dekat tarikh penggambaran.

“Jadi, stamina agak terhad. Saya rasa sangat berbeza ketika berlakon Polis Evo 3 ini berbanding dua filem sebelumnya. Kalau silap pergerakan, akan mudah cramp atau sakit otot.

IKLAN

“Cedera ringan itu biasa. Saya akan buat sendiri adegan berlawan. Kalau adegan ektrem seperti terjun bangunan, saya kena pastikan dahulu adakah saya akan cedera atau tidak.

“Kalau cedera, saya bukan sahaja menyusahkan diri sendiri tapi team produksi juga,” akhirinya.

‘Buat’ Six Pac Dalam 2 Minggu, Shaheizy Sam Mudah Emosi Ketika Diet Ekstrem – “Syatilla Pun Mengelak Jumpa Saya.”

Terdahulu, Polis Evo 3 bakal mula ditayangkan di pawagam seluruh negara bermula 25 Mei ini.

Selain Sam, filem ini turut menampilkan barisan pelakon seperti Zizan Razak, Nora Danish, Syafiq Kyle dan ramai lagi.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI