Bila Saya Nak Kurus, Tak Adalah Saya Nak Kata Tak Okay Kalau Tubuh Besar. Cuma…,”- Syamel

Dilihat mempunyai fizikal yang lebih susut berbanding pada awal kemunculannya sebagai penyanyi beberapa tahun dulu, Syamel mengakui rasa lebih terinspirasi apabila melihat ramai anak muda yang mengamalkan gaya hidup sihat bagi mendapatkan bentuk tubuh ideal.

Katanya kepada MH, meski ada rasa untuk tampil seperti tubuh fit dan sasa, penyanyi Tak Kan Terlerai ini bagaimana pun lebih selesa tampil lebih kurus berbanding badan yang mempunyai otot seperti ahli bina badan.

“Suka tengok anak muda badan semuanya cantik. Inspirasi juga bila tengok tambahan pula saya pun dalam proses untuk kuruskan badan. Tapi tak adalah sampai mahu sado. Memadai kalau berat badan turun berbanding sebelum ini.

IKLAN

“Bila saya nak kurus tu, tak adalah saya nak kata tak okay kalau tubuh besar. Cuma saya pernah ‘berada’ di situ. Jadi apa salahnya kalau saya ambil inesiatif dengan turunkan seterusnya jaga berat badan,” jelasnya.

Ditanya berapakah berat badannya ketika ini, Syamel memberitahu berat badannya sekarang adalah sekitar 80 kilogram (kg).

“Sekarang berat dalam 80kg. Dulu dalam 99kg macam tu. Kalau boleh nak turunkan lagi 10kg.

IKLAN

“Akan tetapi, saya tidaklah terlalu push sangat. Buat pun mana yang termampu,” terang Syamel yang banyak mengisi masa dengan bersukan, terutamanya Futsal.

“Saya tidak kisah kalau tak dapat makan nasi. Pada masa sama, saya juga akan main fustal sekurang-kurangnya dalam tiga kali dalam seminggu,” kongsi Syamil optimis.

Foto: Instagram Syamel