Pelakon, Sharifah Sofea menyifatkan saluran NTV7 banyak berjasa buat dirinya kerana di situlah perjalanan kariernya sebagai seorang anak seni bermula menerusi sitkom popular, Spana Jaya.

Menerusi perkongsian di laman Twitter, Sofia memaklumkan sewaktu dia melakonkan sitkom tersebut, umurnya baru sahaja berusia 15 tahun dan pada ketika itu dia terpaksa tidak hadir ke sekolah selama tiga bulan bagi menjalani sesi pengambaran.

“Biggest Pay Cheque Ever At 15,” – Karier Bermula Di NTV7, Sharifah Sofia Throwback Berlakon Sitkom Spana Jaya

“NTV7 is where it all started for me. Just after my PMR, falling into the entertainment world. Skipped 3 months of school to shoot 52 episodes of Spanar Jaya. Biggest pay cheque EVER at 15!! Hahaha! Life changing experience,” tulisnya.

IKLAN

Katanya lagi, pada ketika itu dia telah menerima gaji yang agak lumayan bagi seorang gadis yang berusia 15 tahun dan semenjak itu juga hidupnya telah berubah.

Dalam pada itu, Sofia turut menitipkan ucapan penghargaan kepada semua pihak yang telah menyokong perjalanan kariernya selama ini.

“Biggest Pay Cheque Ever At 15,” – Karier Bermula Di NTV7, Sharifah Sofia Throwback Berlakon Sitkom Spana Jaya

IKLAN

“Hey! I wanna seriously thank everyone for all the love. Spanar Jaya was definitely my breakthrough into the industry and I loved every bitter sweet experience.

“I definitely miss being on set and giving characters life. I’m honoured to have been able to do that all these years, tulisnya.

IKLAN

Selain Sofia, sitkom Spana Jaya turut dibintangi pelakon-pelakon hebat lain antaranya Ahma Idham, Opie Zami, Wardina Safiyyah dan ramai lagi.

Terdahulu, saluran NTV7 telah pun ditamatkan bagi memberi laluan kepada rangkaian tv pendidikan yang dikenali sebagai Didik TV di bawah kelolaan Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) bermula hari ini.

Sumber: Twitter Sharifah Sofia

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI